Aanbouw woning Rotterdam

Aanbouw serre en verbouwing woning Rotterdam

Deze compacte woning in Rotterdam is verbouwd en aan de achterzijde uitgebreid met een vergunningvrije aanbouw. Er is een extra slaapkamer gemaakt en meer openheid gerealiseerd tussen de woonkamer en de achtertuin. Er is een serre gemaakt en de oorspronkelijke gevels zijn doorgebroken. Ook heeft de gehele benedenverdieping een nieuwe indeling gekregen, waarbij een extra slaapkamer is toegevoegd.

Glazen serre aanbouw

Dit charmante huis is gebouwd in 1900. Later was een aanbouw gerealiseerd aan de achterzijde met daarin de keuken. Deze keuken was afgesloten van de woonkamer, waardoor er weinig daglicht binnenkwam in de woonkamer. Bovendien was er geen contact tussen de woonkamer en de achtertuin. De oude indeling was dus nogal hokkerig. De bewoners wilden graag meer openheid en een ruimere woonkamer met open keuken die grenst aan de tuin. De woning is daarom uitgebreid met een ruime serre met maximaal glas, zowel in de achtergevel als in het dak.

Nieuwe indeling

De oude achtergevel en de wand tussen de woonkamer en voormalige keuken zijn doorgebroken. Hierdoor is een ruime woonkamer ontstaan met een zit hoek, een open keuken met kookeiland een een eethoek. Via een schuifpui in de achtergevel is er maximale openheid tussen de woonkamer en de achtertuin. De gehele benedenverdieping wordt verbouwd. Er is een nieuwe plattegrondindeling gemaakt met een extra slaapkamer aan de voorzijde van het huis. Met het oog op gezinsuitbreiding was een derde slaapkamer in huis namelijk zeer welkom.

Vergunningvrije aanbouw

De nieuwe serre is vier meter diep. Daardoor kon deze aanbouw vergunningvrij gebouwd worden. Het was dus niet nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen voor deze verbouwing. Dat scheelt tijd een legeskosten voor de klant.

De verbouwing en uitbreiding van dit compacte huis heeft de woning geschikt gemaakt voor een gezin. Hierdoor kunnen de bewoners nu langer blijven wonen op deze plek waaraan ze gehecht zijn. Ook heeft de transparante serre aan de achterkant veel licht en ruimte toegevoegd. Bovendien heeft het doorbreken van de oorspronkelijke achtergevels een ruime woonkamer met een open keuken opgeleverd.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):   ca. 86 m2 begane grond
Bruto Inhoud:                             ca. 280 m3 begane grond
Status:                                        uitgevoerd en opgeleverd januari 2020

Ook geïnteresseerd in een verbouwing of aanbouw voor je woning? Neem dan gerust contact met me op.

Verbouwing woning Bosch en Duin
Verbouwing en aanbouw van een landelijke woning in Bosch en Duin. De bestaande aanbouw en dakkapel zijn vervangen door uitbouwen in een modern-landelijke stijl. Ook zijn de indelingen binnen aangepast en krijgt de gehele woning een bouwkundige opknapbeurt.
Entree winkelpand Hilversum
De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.
Uitbouw en verbouwing Moerkapelle
Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.
Van loods naar woning Vlaardingen
Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.
Indeling zolder Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.
Indeling zolder Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.