Indeling zolder Berkel en Rodenrijs

Plattegronden bestaand en nieuw

De zolder van deze nieuwbouwwoning was casco opgeleverd. Er was alleen een dakraam aanwezig, een verwarmingsketel, mechanische ventilatie en de aansluiting voor de wasmachine en droger. Het huis wordt bewoond door een gezin met twee jonge kinderen. Op de zolder wilden zij graag de slaapkamers voor de kinderen maken, met een doucheruimte erbij. De technische apparaten en de wasmachine wilden ze graag netjes, maar praktisch wegwerken.

Om de verschillende mogelijkheden van de zolder te verkennen, ben ik na het eerste overleg begonnen met schetsen. Zo heb ik diverse indelingsmogelijkheden op een rijtje gezet. Na overleg over deze schetsen heeft de opdrachtgever een keuze gemaakt voor de gewenste indeling. Die heb ik digitaal getekend, zodat een aanemer verder kan met de prijs en uitvoering.

Omdat de afmetingen van de zolder niet erg ruim zijn, was het een uitdaging om alle gewenste ruimtes erin te passen. Er zijn compacte maar goed bruikbare kinderkamers gemaakt. Daarbij is rekening gehouden met de inpassing van de gebruikelijke inrichting, zoals een bed, kast en bureau.  De doucheruimte met wastafel is toegankelijk vanaf de overloop. Voor de was en de technische apparatuur is een apart kamertje gemaakt, voorzien van een dakraam.

Om meer ruimte en daglicht op de zolder te krijgen, is er een dakkapel aan de zijkant toegevoegd. De kleine dakkapel aan de achterzijde was als optie aangeboden tijdens de bouw. Die wordt nu achteraf toegevoegd. En het aanwezige dakraam wordt verplaatst van de achterzijde naar de voorkant van het huis. Verder is de nok van de zolder erg hoog. Om maximaal gebruik te maken van die ruimte, komt er een vliering boven de overloop en gedeeltelijk boven de slaapkamers. Die opbergzolder is bereikbaar vanaf de overloop via een vlizo-trap.

Met deze indeling kan de zolder optimaal gebruikt worden als leefruimte. En dat voegt waarde toe aan de woning. Niet alleen aan de zolder zelf, maar het geeft ook meer ruimte op de andere verdiepingen.

Referentie van deze opdrachtgever (02-07-2015)

‘Erika heeft voor ons een ontwerp gemaakt voor de zolderverdieping. Ze is prettig in de omgang, flexibel als het om het inplannen van afspraken gaat en bovendien komt ze gemaakte afspraken na voor de levering van (tussen)producten. Dankzij het uitgebreide voorwerk van Erika (diverse schetsen), waren we in staat om weloverwogen keuzes te maken ten aanzien van het uiteindelijke ontwerp, wat heeft geleid tot een bouwtekening waar we heel enthousiast over zijn!’

Ben je ook geïnteresseerd in een indelingsontwerp van je zolder of een andere ruimte? Neem dan contact met me op.

Verbouwing woning Bosch en Duin
Verbouwing en aanbouw van een landelijke woning in Bosch en Duin. De bestaande aanbouw en dakkapel zijn vervangen door uitbouwen in een modern-landelijke stijl. Ook zijn de indelingen binnen aangepast en krijgt de gehele woning een bouwkundige opknapbeurt.
Aanbouw woning Rotterdam
Aanbouw in de vorm van een serre bij deze woning in Rotterdam. Door deze uitbouw aan de achterzijde is extra ruimte ontstaan. De begane grond wordt geheel verbouwd. Dat levert een ruime woonkamer met open keuken op en een extra slaapkamer beneden.
Entree winkelpand Hilversum
De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.
Verbouwing woning Sliedrecht
Verbouwing, aanbouw en interieurontwerp voor een woning. Er is een uitbouw gemaakt aan de achterzijde. De gevel is daarbij doorgebroken en er is een doorbraak naar de keuken gemaakt. Het interieur van de woonkamer is gedeeltelijk vernieuwd.
Uitbouw en verbouwing Moerkapelle
Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.
Van loods naar woning Vlaardingen
Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.
Indeling zolder Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.