Nieuwbouw villa Middelburg Rittenburg

Impressie voorzijde 4

Voor een particuliere opdrachtgever heb ik deze ruime villa ontworpen op een vrije kavel in de wijk Rittenburg. Volgens het beeldkwaliteitsplan is het de bedoeling om hier woningen te realiseren die geïnspireerd zijn op de jaren-30-stijl. Daarbij is het toegestaan en zelfs wenselijk om in de vormgeving ook moderne elementen toe te passen. In dit ontwerp is de jaren-30-stijl op een zorgvuldige manier gecombineerd met moderne kenmerken tot een woning die past in de huidige tijd, maar die niet breekt met het verleden.

De Walcherse Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (WARK) heeft het conceptplan goedgekeurd in de vooroverleg-procedure bij de gemeente Middelburg. Ook is het voorlopig ontwerp getoetst aan het bestemmingsplan. Nu de gemeente in grote lijnen akkoord is, hebben we groen licht om het ontwerp technisch verder uit te werken voor de definitieve indiening van de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Meer afbeeldingen en informatie over deze nieuwbouwwoning kun je vinden bij de projecten onder zelfbouw.

Bouw villa in Middelburg vordert
De bouw van deze villa in de wijk Rittenburg verloopt voorspoedig. De uitvoering van deze vrijstaande woning in jaren-30-stijl vordert. En nu de steigers weg zijn, kunnen we ons al goede voorstelling maken van het eindresultaat.
Architect aan Zet Rotterdam
Gemeente Rotterdam wil meer verantwoordelijkheid overlaten aan architecten bij bepaalde bouw- en verbouwprojecten. Hiervoor is de pilot Architect aan Zet opgezet. Vandaag heb ik het certificaat gehaald om dit type vergunningvrije projecten te kunnen begeleiden; van schets tot oplevering. Dat scheelt tijd en legeskosten voor de klant.
Nieuwbouw moderne villa in uitvoering
De bouw van deze moderne villa vordert. Nu is het casco nog helemaal ingepakt in steigers en doek. Binnenkort kunnen we de moderne vormgeving van deze vrijstaande woning met veel licht en glas bewonderen.
Verbouwing entreehal winkel Hilversum
Winkelpand in Hilversum is na grondige verbouwing weer in gebruik genomen. Inmiddels is ook de omgevingsvergunning verleend voor de volgende gevelaanpassing.
Nieuwbouwwoning op vrije kavel in Monster
Nieuwe opdracht: nieuwbouw van een moderne woning op een vrije kavel in Monster. Na afronding van het schetsontwerp, heb ik nu de opdracht gekregen voor de verdere uitwerking van deze woning.
Vrijstaande villa en bijgebouwen Nieuwerkerk aan den IJssel
Als eerste fase van deze ontwerpopdracht heb ik een schetsplan gemaakt en ingediend bij de gemeente voor vooroverleg. Om de haalbaarheid van deze bouwplannen te toetsen.
Schetsontwerp groepskavel Struitenweg Rotterdam
In opdracht van de gemeente Rotterdam heb ik een schetsontwerp gemaakt voor deze zelfbouwkavel aan de Struitenweg in Rotterdam.
Nieuw woningontwerp - Comfort Home
Ik heb een nieuwe woning toegevoegd aan de collectie met kant-en-klare woningontwerpen: Comfort Home. Een vrijstaande villa met traditionele kenmerken, verwerkt in een moderne vormgeving.
Villa Panorama in Park 16Hoven
Deze moderne transparante villa met afgeronde vormen heb ik ingepast op de vrije kavels van Park Zestienhoven. Om te laten zien wat je kunt met deze kavels en met dit woningontwerp en met de kavel in de Vijverbuurt.