Bungalow buitengebied Nijverdal

Bungalow buitengebied Nijverdal

In opdracht van een particuliere opdrachtgever heeft Studio Stylo deze ruime vrijstaande woning met bijgebouwen ontworpen. Het perceel is landelijk gelegen in het buitengebied bij Nijverdal, omringd door weilanden en natuurgebied. De opdrachtgever wilde graag een levensloopbestendige bungalow realiseren, met de belangrijkste woonvertrekken gelijkvloers op de begane grond. Hoewel er geen eerste verdieping komt, is er wel gekozen voor een vormgeving met schuine daken, om aan te sluiten bij het landelijke karakter van de omgeving.

Vanuit het bestemmingsplan is een maximaal bouwvolume voorgeschreven op dit perceel. Omdat de opdrachtgever de wens had om ruimer te bouwen dan dit voorgeschreven volume, wordt een deel van de woning ondergronds gemaakt. De slaapkamers in deze kelder, krijgen lucht en daglicht via een grote koekoek. Naast de woning zijn er twee bijgebouwen: één met stallen voor de paarden en één garage / opslagruimte. Onder de garage is een kelder gepland met daarin een zwembad. Ook onder het stallengebouw is een kelder aanwezig voor techniekruimte en opslag. Op deze manier kan het gewenste woonprogramma gerealiseerd worden binnen de kaders van het bestemmingsplan.

Verder heeft de gemeente regels omschreven voor het uiterlijk van de bebouwing op deze plek. Om aan te sluiten bij de landelijke omgeving, schrijft de welstandsnota een vrij traditionele vormgeving voor met bijvoorbeeld: schuine daken, stenen gevels en donkere gevelmaterialen voor bijgebouwen. Omdat de opdrachtgevers een voorkeur hebben voor een modern uiterlijk van hun nieuwe woning, hebben we geprobeerd om binnen de traditionele voorschriften toch een moderne woning te ontwerpen.

De woning krijgt dus wel schuine daken, maar met een zeer flauwe helling. De daken van de woning en bijgebouwen zijn aan elkaar gekoppeld en verbinden de woning en bijgebouwen tot een geheel. De gevels van de bijgebouwen hebben een donkere kleur, maar met een modern, onderhoudsarm materiaal: verticale aluminium stroken. De gevels van de woning krijgen een afwerking in grove natuursteen. Dat is geen traditioneel bouwmateriaal in deze omgeving, maar het sluit wel aan bij een landelijke setting. Aan de achterzijde van de woning zijn moderne aluminium schuifpuien toegepast met grote glasvlakken en schuifdeuren. Hierdoor is het contact tussen binnen en buiten optimaal. Op deze manier is een combinatie van modern en traditioneel gemaakt; een combinatie die aansluit bij de voorkeur van de opdrachtgever en toch ook goed past in het landelijke karakter van het buitengebied.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):    446 m2 
Bruto Inhoud:                              1560 m3
Status:                                          omgevingsvergunning verleend in maart 2019

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Vrijstaande woning Gemonde
In Gemonde, gemeente Sint Michielsgestel, is deze vrijstaande woning gebouwd. Het voorhuis is vormgegeven als een traditionele woning met eigentijdse details. In contrast daarmee kregen de aanbouw en het bijgebouw aan de achterzijde een strakke vormgeving. Kortom, een klassieke woning in een modern jasje.
Moderne villa Hoek van Holland
Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland is deze vrijstaande woning gebouwd. Het is een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.
Villa Middelburg Rittenburg
Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.
Villa Nieuwerkerk aan den IJssel
Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.
Woning Monster Schelpenduin
Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.
Bungalow met bedrijf in Rhoon
Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.
Comfort Home
Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.
Villa Panorama
Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.
Patiowoning
Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.