Meer over Comfort Home

Als je een mooie plek hebt gevonden om je huis te bouwen, dan kan de zoektocht naar je droomhuis beginnen. Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Houd je van een moderne vormgeving en de allernieuwste technische snufjes? Of droom je weg bij het klassieke karakter van een schuine kap, een erker en houten vloeren? Misschien wil je het beste van die twee werelden wel combineren. In dat geval is deze ‘Comfort Home’ echt iets voor jou. 

een comfortabel thuis
De naam ‘Comfort Home’ betekent in de eerste plaats: een comfortabel huis. Een moderne woning die is voorzien van alle gemakken van deze tijd. Maar de naam verwijst ook naar het begrip ‘comfort zone’: de plek waar je je het meest op je gemak voelt, jouw thuis dus. Deze woning heeft namelijk veel eigenschappen van de traditionele bouw, zoals een schuine kap, schoorsteen, open haard, veranda en een luifel boven de voordeur als welkom. Vertrouwde kenmerken waardoor dit huis direct aanvoelt als een thuis. Toch is de woning eigentijds vormgegeven met deze klassieke elementen. Ook zijn de natuurlijke bouwmaterialen op een hedendaagse manier verwerkt. Zo is het huis stevig verankerd in deze tijd.

inpassingen op je kavel
Comfort Home is een vrijstaande villa die je op verschillende manieren kan worden inpassen op je kavel. Dat is afhankelijk van de ligging in de omgeving en de oriëntatie op de zon. De voordeur kan bijvoorbeeld aan de straatzijde liggen of in de zijgevel. De veranda kan zich richten op een mooi uitzicht aan de waterkant. Of je kiest voor een overdekt terras aan de zonzijde, waardoor je terras altijd een droog en schaduwrijk plekje heeft. En als het beter uitkomt op je kavel, kun je het hele ontwerp zelfs spiegelen.

royale woonverdieping
De woning is ruim opgezet met een royale woonverdieping op de begane grond, drie slaapkamers op de eerste verdieping en ook op zolder zijn twee volwaardige kamers mogelijk. In de woonkamer vind je een zithoek en een eethoek in open verbinding, maar tegelijk van elkaar gescheiden door een doorzicht-haard. Zo is het vuur alom aanwezig en zorgt de haard bovendien voor geborgen plekken in de open woonkamer. Naast de eethoek ligt een open keuken met kookeiland.

Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers en twee badkamers. In twee van deze slaapkamers is het schuine dak met zijn houten balken aanwezig. De derde slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft een groot raam met houten lamellen ervoor. Naast de tweepersoons-slaapkamer ligt een grote badkamer en vanaf de overloop is een kleinere doucheruimte bereikbaar.

Via een volwaardige trap kom je uit op de tweede verdieping. Dit is een zolder met een schuine kap en houten balken in het zicht. In beide kopgevels is een smal raam gemaakt en er is voldoende ruimte om twee slaapkamers of werkkamers te maken. Het is een optie om dakramen of een dakkapel toe te voegen op zolder of om een extra toilet en kastruimte te maken tussen de twee zolderkamers in.

houten balken in het zicht
De dakconstructie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. In dit ontwerp zijn houten balken in het zicht getekend, wat bijdraagt aan het warme karakter van de woning. Maar als je liever de constructie uit het zicht wil, dan is dat ook mogelijk. Verder heb je keuzevrijheid in de bouwmethode van de rest van het huis. Er is rekening gehouden met vrij grote wanddiktes die genoeg ruimte bieden voor de diverse bouwmethodes, zoals houtskeletbouw of traditioneel.

duurzaam huis
Comfort Home is een duurzaam huis door het gebruik van natuurlijke materialen en een goede isolatie. Door de inpassing op de kavel goed uit te kienen, kan ook de oriëntatie ten opzichte van de zon geoptimaliseerd worden. Bovendien kun je overwegen om zonnepanelen te plaatsen op de grote schuine dakvlakken. Dat beperkt je energieverbruik nog meer.

natuurlijk materiaalgebruik
Het natuurlijke materiaalgebruik draagt ook bij aan het warme karakter van de woning. De gevels zijn afgewerkt met verticale houten latten, die bevestigd zijn op een frame van aluminium profielen. De bevestiging is daarmee uit het zicht; geen schroefkoppen in beeld dus. Door de afwisseling van brede en smalle latten ontstaat toch een levendig beeld in één gevelmateriaal. De schoorsteen is gemetseld en afgewerkt met dezelfde houten latten, waardoor de eenheid in het beeld behouden blijft.

Het schuine dak is bekleed met natuur-leien om het natuurlijke karakter van het huis nog eens te benadrukken. Maar als je zonnepanelen op het dak wilt plaatsen, dan is een combinatie van zonnepanelen met keramische dakpannen in dezelfde kleur als de zonnepanelen ook een duurzaam alternatief.

luifel als welkom
Om de ingang te markeren en als welkom, is boven de voordeur een luifel gemaakt van staalprofielen met daartussen houten lamellen. Deze luifel loopt in één beweging door vanuit de lamellen voor het raam op de eerste verdieping. Zo is de luifel vormgegeven als onderdeel van de gevel en is het geen losse toevoeging.

Tenslotte zijn de raamkozijnen en de houten puien van de woonkamer wit gelakt. Op een paar plekken zijn de vlakken tussen de verticale strookramen wit gestuct om hun verticale karakter te versterken. Zo wordt het uiterlijk van het huis voornamelijk bepaald door de materialen hout en leisteen met een witte steunkleur. Een rustig en natuurlijk beeld dus met en enkel fris accent.

moderne woning met traditionele elementen
Kortom: Comfort Home is een ruime vrijstaande villa, die voorzien is van alle hedendaagse gemakken. De woning heeft een vertrouwd uiterlijk door traditionele kenmerken, zoals de schuine kap, de open haard met schoorsteen en de veranda. Maar deze klassieke elementen zijn wel verwerkt in een eigentijdse vormgeving. Verder heeft het huis een warm en duurzaam karakter door het gebruik van natuurlijke materialen en goede isolatie. Door deze natuurlijke uitstraling zal de woning ook goed passen in een groene omgeving. Het is een geborgen plek om je echt thuis te voelen. 

jouw droomhuis?
Ben je geïnteresseerd in deze Comfort Home en wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact met me op.