Entree winkelpand Hilversum

Entreehal winkel Hilversum

Dit bedrijf, Vocas, is specialist op het gebied camera-apparatuur voor professionals. In hun bedrijfspand is een winkel met showroom ondergebracht en daarnaast kantoorruimtes, werkruimtes en een magazijn. Zakelijke klanten komen hier bijvoorbeeld langs voor de aanschaf van nieuwe camera-apparatuur en reparaties. Bij binnenkomst is er een ontvangstgebied met balie en handverkoop van kleine artikelen. Vervolgens kan men doorlopen naar de ruime showroom.

De entree was aan de buitenkant weinig uitnodigend voor klanten. In de bestaande pui waren drie verschillende deuren aanwezig: voor de winkel, het appartement erboven en de leverancierstoegang voor goederen. Er was geen onderscheid tussen de verschillende deuren. De opdrachtgever wenste daarom een meer uitnodigende entree, waarbij en nadruk ligt op een eenduidige winkel-entree voor klanten.

Daarnaast wilde de opdrachtgever de entreehal binnen verbeteren. De bestaande entree had een gesloten en hokkerig karakter door de aanwezigheid van verschillende wanden en deuren. Daarnaast was de ruimte vrij donker en waren de kleuren en afwerkingen gedateerd. Doel van de interne verbouwing was het lichter en meer open maken van de ruimte, zodat klanten in een prettige omgeving ontvangen worden. Ook moet de klant uitgenodigd worden om door te lopen naar de showroom als gevolg van de openheid en nieuwe indeling van de entreehal.

In de buitengevel is de bestaande vlakke witte pui vervangen door een antracietkleurige aluminium pui. Door de donkergrijze kleur onderscheidt dit kozijn zich van de overige witte kozijnen en is direct duidelijk dat hier de ingang is. In deze nieuwe pui een soort poort ingevoegd met daarin automatische schuifdeuren. Deze poort benadrukt dat dit de belangrijkste ingang is voor klanten. Bovendien passen de automatische schuifdeuren beter bij het karakter van een winkelpand en zijn functioneel ook geschikter voor klanten die in en uit lopen met grote apparatuur voor reparaties.

Bij verbouwing binnen zijn veel wanden, binnenkozijnen en binnendeuren verwijderd. Ook zijn de vloerafwerkingen, plafond en wandafwerkingen vernieuwd. Er is gekozen voor lichte natuurlijke tinten, metalen plafonds en hekwerken van metaal en glas voor een professionele industriële uitstraling; passend bij de inhoud van het bedrijf.

De balie is handgemaakt van echte boomstam-tafelbladen en een onderstel van steigerbuizen. Een combinatie van een industriële uitstraling met natuurlijke materialen. In de vloerafwerking zijn halve cirkels verwerkt ter plaatse van het baliegebied en bij de trap naar de koffiecorner. Deze cirkels ondersteunen de nieuwe indeling van de ruimte en benadrukken de looproute richting de showroom.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):   ca. 190 m2 
Bruto Inhoud:                             ca. 720 m3
Status:                                        aanvraag omgevingsvergunning verleend, uitgevoerd en opgeleverd tweede helft 2018

Ook geïnteresseerd in een verbouwing of interieurontwerp voor woning of bedrijf? Neem dan gerust contact met me op.

Uitbouw en verbouwing Moerkapelle

Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.

Van loods naar woning Vlaardingen

Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.

Indeling zolder Moerkapelle

Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.

Indeling zolder Berkel en Rodenrijs

Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.