Hoe helpt een architect bij het interieur van je woning?

Tijdens de bouw van je eigen woning denk je waarschijnlijk alvast na over een nieuw interieur. Soms is het moeilijk voor te stellen hoe je die nieuwe kamers kunt inrichten. En ook voor het interieur van je bestaande huis kun je soms wat hulp en een frisse blik gebruiken. Een architect die ook werkzaam is op het gebied van interieurontwerpen kan je goed helpen met advies op het gebied van:

stijl en sfeer

De stijl en sfeer die het beste past bij jouw smaak en bij het karakter van je woning.

indeling

Hoe richt de verschillende kamers in huis zo in dat je ze handig, prettig en efficiënt kunt gebruiken.

kleuren

 Advies over de kleuren van wanden, deuren, kozijnen, vloeren, plafonds, gordijnen, meubels etc. Op zo’n manier dat de kleuren in harmonie zijn en passen bij jouw stijl en de sfeer van het interieur

afwerkingen

Hulp bij de keuze van materialen voor vloeren, wanden, deuren, kozijnen, plafonds, meubels etc.

maatwerk meubels

Bijvoorbeeld voor vaste kasten, wandmeubels, een garderobe, kookeiland of bar is het vaak beter om meubels op maat te laten maken als er geen standaard producten verkrijgbaar zijn. Een architect kan die ontwerpen en tekenen en helpen bij het kiezen van een meubelmaker of interieurbouwer.

verlichting

De keuze van het soort, aantal en plaats van de verlichtingsarmaturen (lampen) in huis. Hiervoor kan een lichtplan gemaakt worden.

inrichting

Inrichting van de kamers: advies over het type, aantal en de plaats van meubels en overige losse accessoires

Soms heb je een uitgebreid interieurontwerp nodig voor een volledige nieuw interieur. Bijvoorbeeld bij nieuwbouw of een uitgebreide verbouwing. Maar als je zelf al een eind op weg bent, kun je misschien volstaan met een beperkt interieuradvies over één van de bovenstaande onderwerpen of voor een enkele ruimte.

Voor meer informatie over mijn interieurontwerpen kijk je bij interieur.