Architect aan Zet Rotterdam

Op 1 september 2020 heb ik het certificaat ontvangen van de gemeente Rotterdam. Dat betekent dat ik nu gecertificeerd architect ben om bepaalde projecten te begeleiden zonder omgevingsvergunning voor het bouwen. Als proef, vooruitlopend op nieuwe wetgeving, wil de gemeente Rotterdam meer verantwoordelijkheid geven aan architecten bij bouw en verbouw in bepaalde categorieën. Dat gaat bijvoorbeeld om de nieuwbouw van één of twee woningen, verbouwing en uitbreiding van woningen, dakkapellen en dakterrassen. De opdrachtgever heeft voor deze bouwwerken dan geen vergunning nodig. En dat scheelt tijd en legeskosten.

Om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen, heeft nu de eerste groep architecten een training gevolgd, verzorgd door de gemeente Rotterdam samen met de BNA. Onze kennis over de bouwregelgeving is weer helemaal opgefrist. De eerste Architect aan Zet projecten zullen we in nauwe samenwerking met de gemeente doorlopen. Ik kijk ernaar uit om het eerste vergunningvrije project te doen voor een geïnteresseerde opdrachtgever.

Heb je interesse en wil je weten of jouw bouwplannen vergunningvrij gerealiseerd kunnen worden in het kader van Architect aan Zet? Neem dan contact met me op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Bouw villa in Middelburg vordert
De bouw van deze villa in de wijk Rittenburg verloopt voorspoedig. De uitvoering van deze vrijstaande woning in jaren-30-stijl vordert. En nu de steigers weg zijn, kunnen we ons al goede voorstelling maken van het eindresultaat.
Nieuwbouw moderne villa in uitvoering
De bouw van deze moderne villa vordert. Nu is het casco nog helemaal ingepakt in steigers en doek. Binnenkort kunnen we de moderne vormgeving van deze vrijstaande woning met veel licht en glas bewonderen.
Nieuwbouw villa Middelburg Rittenburg
Het voorlopig ontwerp voor deze villa in jaren-30-stijl met een moderne twist is goedgekeurd door de gemeente. Nu aan de slag met de uitwerking van het bouwplan voor de definitieve aanvraag omgevingsvergunning.
Verbouwing entreehal winkel Hilversum
Winkelpand in Hilversum is na grondige verbouwing weer in gebruik genomen. Inmiddels is ook de omgevingsvergunning verleend voor de volgende gevelaanpassing.
Nieuwbouwwoning op vrije kavel in Monster
Nieuwe opdracht: nieuwbouw van een moderne woning op een vrije kavel in Monster. Na afronding van het schetsontwerp, heb ik nu de opdracht gekregen voor de verdere uitwerking van deze woning.
Vrijstaande villa en bijgebouwen Nieuwerkerk aan den IJssel
Als eerste fase van deze ontwerpopdracht heb ik een schetsplan gemaakt en ingediend bij de gemeente voor vooroverleg. Om de haalbaarheid van deze bouwplannen te toetsen.
Schetsontwerp groepskavel Struitenweg Rotterdam
In opdracht van de gemeente Rotterdam heb ik een schetsontwerp gemaakt voor deze zelfbouwkavel aan de Struitenweg in Rotterdam.
Nieuw woningontwerp - Comfort Home
Ik heb een nieuwe woning toegevoegd aan de collectie met kant-en-klare woningontwerpen: Comfort Home. Een vrijstaande villa met traditionele kenmerken, verwerkt in een moderne vormgeving.
Villa Panorama in Park 16Hoven
Deze moderne transparante villa met afgeronde vormen heb ik ingepast op de vrije kavels van Park Zestienhoven. Om te laten zien wat je kunt met deze kavels en met dit woningontwerp en met de kavel in de Vijverbuurt.