Verbouwing woning Sliedrecht

Overzicht interieur woonkamer

Deze woning is uitgebreid aan de achterzijde met een aanbouw. De achtergevel is daarbij doorgebroken. Ook is een doorbraak gemaakt tussen de nieuwe aanbouw en de keuken. In de uitbouw is een ruimere eethoek gerealiseerd en er is veelmeer openheid ontstaan tussen de woonkamer en de keuken. Resultaat van deze verbouwing: een ruimere woonkamer en keuken en meer openheid richting de achtertuin.

Aanbouw achterzijde

Deze twee-onder-een-kap-woning is gebouwd in 1995. De eigenaren wilden de woonkamer uitbreiden aan de achterzijde door middel van een aanbouw van vier meter diep. De tuin was groot genoeg, maar de woonkamer en de keuken waren voor hen te krap. De keuken is open gemaakt richting de woonkamer, waardoor het mogelijk was om een kookeiland met bar te maken. Bovendien is de keuken vergroot door de ruimte oorspronkelijke bijkeuken bij de keuken te trekken.

Doorbraken gevels

Om de extra ruimte optimaal te kunnen ervaren, zijn zoveel mogelijk wanden en oorspronkelijke gevels gesloopt. Hiervoor was een aantal constructieve ingrepen nodig om dit op te bereiken. Er zijn stalen kolommen en balken geplaatst ter plaatse van de oorspronkelijke achtergevel van de woonkamer en de zijgevel van de bestaande aanbouw. In overleg met de constructeur is ervoor gekozen om een kolom te laten staan ter plaatse van het nieuwe kookeiland. Het was constructief wel mogelijk om ook deze penant te verwijderen, maar dat zou ingrijpend zijn. Daarom is de kolom onderdeel geworden van het kookeiland.

Interieurontwerp woonkamer

Tegelijk met het het ontwerp voor de uitbouw, is ook een interieurontwerp voor de woonkamer gemaakt. Daarbij zijn veel meubels behouden die al voor de verbouwing aanwezig waren. Er is een nieuwe indeling gemaakt voor de eethoek, met een vaste zitbank. Het kookeiland met bar is vormgegeven en de indeling van de zithoek is veranderd. Daarbij is ook een gashaard gemaakt. Het kleurenpalet is gebaseerd op de al aanwezige kleuren, maar er is meer eenheid gemaakt in de kleurtinten, materialen en sfeer in de gehele woonkamer en de open keuken.

De verbouwing en uitbreiding op de begane grond dit jaren-negentig-huis heeft de woning meer ruimte en openheid gegeven. Door de nieuwe indeling en het interieurontwerp heeft de gehele ruimte ook een upgrade gekregen. Door de houten puien met openslaande deuren is bovendien meer contact ontstaan tussen de woonkamer en de achtertuin.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):   ca. 93 m2 woonkamer incl. aanbouw
Bruto Vloeroppervlak (BVO):   ca. 13 m2 uitbreiding                  
Status:                                        uitgevoerd en opgeleverd eind 2016

Ook geïnteresseerd in een verbouwing of aanbouw voor je woning? Neem dan gerust contact met me op.

Verbouwing woning Bosch en Duin
Verbouwing en aanbouw van een landelijke woning in Bosch en Duin. De bestaande aanbouw en dakkapel zijn vervangen door uitbouwen in een modern-landelijke stijl. Ook zijn de indelingen binnen aangepast en krijgt de gehele woning een bouwkundige opknapbeurt.
Aanbouw woning Rotterdam
Aanbouw in de vorm van een serre bij deze woning in Rotterdam. Door deze uitbouw aan de achterzijde is extra ruimte ontstaan. De begane grond wordt geheel verbouwd. Dat levert een ruime woonkamer met open keuken op en een extra slaapkamer beneden.
Entree winkelpand Hilversum
De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.
Uitbouw en verbouwing Moerkapelle
Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.
Van loods naar woning Vlaardingen
Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.
Indeling zolder Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.
Indeling zolder Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.