Vrijstaande woning Gemonde

Op een perceel in Gemonde (NB), gemeente Sint Michielsgestel, is deze vrijstaande woning met bijgebouw ontworpen in opdracht van een particuliere opdrachtgever. De woning bestaat uit een voorhuis en een aanbouw aan de achterzijde. Het voorhuis is heeft een klassieke vormgeving en is opgebouwd met traditionele materialen. De aanbouw heeft een strakke moderne vormgeving. Ondanks dit contrast zijn voorhuis en aanbouw aan elkaar gekoppeld tot een samenhangend geheel, vooral door middel van het donkere metselwerk. Zo ontstond het thema ‘klassiek in een modern jasje’.

Het voorhuis is kleinschalig en bestaat uit een begane grond en een zolderverdieping met een zadeldak. Door dit traditionele uiterlijk aan de voorzijde past de woning goed in het straatbeeld. De sfeer aan de achterzijde van het huis is anders, met een ruime, strak vormgegeven aanbouw en een bijpassend vrijstaand bijgebouw. De gevelafwerking van de aanbouw bestaat hoofdzakelijk uit donkergrijze baksteen waarmee de uitbouw aansluit op het voorhuis. Ter plaatse van de veranda is de gevel afgewerkt met wit stucwerk. Hier zijn moderne verdiepingshoge kozijnen en een schuifpui geplaatst. Bij het bijgebouw zijn dezelfde gevelmaterialen juist omgekeerd toegepast: overwegend wit stucwerk en een invulling van donker metselwerk tussen de kozijnen onder het dakoverstek.

Het voorhuis heeft een compacte, efficiënte indeling. De aanbouw is juist ruim van opzet met een vrij indeelbare woonkamer en een open keuken met kookeiland. De voordeur is centraal in de voorgevel geplaatst, waardoor ook de gewenste symmetrie in de voorgevel ontstaat. Vanuit de centrale hal is de woonkamer in één rechte lijn bereikbaar. Rechts van de gang ligt de master bedroom met inloopkast en badkamer. Aan de linkerzijde van de gang bevinden zich de trap naar boven, een werkkamer, toilet en bijkeuken. In deze opzet zijn alle essentiële kamers aanwezig op de begane grond. Hierdoor is dit een zogenoemde levensloopbestendige woning; de bewoners kunnen hier tot op hoge leeftijd blijven wonen.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer gemaakt. Verder is er een ruimte voor technische apparatuur. Naast de trap en de overloop is een vide met een dakraam direct boven de voordeur. Hierdoor ontstaat extra hoogte en een ruimtelijk gevoel bij binnenkomst van het huis. Bovendien zorgt het dakraam voor daglicht op de overloop en de trap. Dit geeft de woning een ruim en licht gevoel, ondanks de compacte indeling.

Dit ontwerp sluit naadloos aan bij de woonwensen en de smaak van de opdrachtgevers. Zij hebben veel inbreng gehad in het ontwikkelen van het ontwerp en hebben een zeer actieve rol vervuld tijdens de bouw van hun woning. Nu kunnen zij genieten van het resultaat: een comfortabel, energiezuinig huis en een beschutte tuin die in nauw in contact staat met de woonkamer via een veranda.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):    woning 219 m2 – bijgebouw 58 m2
Bruto Inhoud:                              woning 673 m3 – bijgebouw 173 m3
Footprint op de kavel :              woning 145 m2 – bijgebouw 58 m2
Status:                                         project afgerond; oplevering mei 2022

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Moderne villa Hoek van Holland
Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland is deze vrijstaande woning gebouwd. Het is een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.
Villa Middelburg Rittenburg
Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.
Villa Nieuwerkerk aan den IJssel
Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.
Woning Monster Schelpenduin
Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.
Bungalow buitengebied Nijverdal
In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak
Bungalow met bedrijf in Rhoon
Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.
Comfort Home
Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.
Villa Panorama
Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.
Patiowoning
Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.