Bungalow met bedrijf in Rhoon

Bungalow met bedrijfsruimte Rhoon

Op deze bijzondere kavel in Rhoon is een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een vrijstaande woning met bedrijfsruimte, in opdracht van een particuliere opdrachtgever. Het was hun uitdrukkelijke wens om een moderne levensloopbestendige bungalow met plat dak te bouwen, waarbij alle belangrijke ruimtes van woning en bedrijf gelijkvloers op de begane grond bereikbaar zijn. Het programma dat op de begane grond moest komen was dus relatief  groot, omdat er ook voldoende parkeerplaatsen voor woning en bedrijf op eigen terrein gerealiseerd moesten worden. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van het bedrijf aan de achterzijde. Ook is de constructie erop berekend dat de woning later uitgebreid kan worden met een extra verdieping.

Dit perceel ligt in plangebied Overhoeken III en maakt onderdeel uit van een reeks eilandkavels. Deze strook met 13 kavels op 7 eilanden ligt aan de rand van Rhoon en vormt een overgangsgebied tussen het bedrijventerrein aan de overkant van de Nijverheidsweg en het landelijke gebied aan de oostzijde. De kavels hebben een gemengde bestemming: wonen samen met bedrijf. Op elk eiland liggen twee bouwkavels die bereikbaar zijn via een gemeenschappelijke brug. Het ontwerp van de woning en de buitenruimtes is daarom ontwikkeld in overleg met de toekomstige buren. Deze woning voldoet aan het stedenbouwkundig kader voor deze eilandkavels. Uit dit document en uit overleg met de stedenbouwkundige van de gemeente volgden de randvoorwaarden voor een passende uitstraling en materiaalkeuze van de bebouwing op deze locatie. Verder gelden de eisen van het bestemmingsplan, de bouwverordening en de Welstandsnota en in het kavelpaspoort waren de randvoorwaarden omschreven voor de afmetingen van de bebouwing.

Het ontwerp voor deze woning met bedrijfsruimte heeft een heldere opzet. De bebouwing op deze kavel bestaat uit twee rechthoekige volumes met daartussen een transparante middenbeuk. De twee volumes zijn ten opzichte van elkaar gedraaid en volgen daarbij de perceelgrenzen en de waterkant. De bedrijfsruimte is gepland in het volume aan de noordzijde: dit is een pension met een overnachtingsruimte en daarbij een aantal voorzieningen voor de gasten. Het pension heeft een duidelijk herkenbare eigen entree aan de voorzijde. In het zuidelijke blok bevinden zich de slaapkamers met badkamer en inloopkast.  In de transparante middenbeuk wordt de entree gemaakt en daarnaast de woonkamer met open keuken.

De gevels aan de voor- en zijkanten van de beide ‘besloten’ volumes worden afgewerkt in antracietkleurig metselwerk. De grote puien van de middenbeuk zijn zwart-grijs en de kozijnen in het metselwerk lichtgrijs. De dakranden boven de grote puien worden afgewerkt in antracietkleurige onderhoudsvrije vezelcementbeplating. De gevels aan de achterzijde van de woning zijn uitgevoerd in wit stucwerk. De kozijnen in de stucwerk-gevels zijn zwart-grijs gekleurd en de kozijnen in de donkergrijze gevels zijn lichtgrijs van kleur.

Door de heldere vormgeving met subtiele verdraaiing van de volumes past de woning optimaal op de kavel en opent die zich richting het landelijke gebied. De donkere traditionele gevelmaterialen aan de voorkant passen in de landelijke omgeving. De gevels aan de achterzijde vormen een contrast daarmee door een afwerking in wit stucwerk. De opdrachtgever gaf de voorkeur aan deze lichte gevelafwerking als decor voor hun privéterrein aan de achterzijde van het huis. Door deze mix is voldaan aan alle randvoorwaarden van de gemeente én aan de woonwensen van de klant.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO) bedrijf: 66 m2
Bruto Vloeroppervlak (BVO) uitbreiding: 71 m2
Bruto Vloeroppervlak (BVO) woning : 126 m2
Status: omgevingsvergunning verleend medio 2017; door omstandigheden is dit ontwerp niet gebouwd.

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Villa Middelburg Rittenburg
Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.
Bungalow buitengebied Nijverdal
In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak
Moderne villa Hoek van Holland
Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.
Villa Nieuwerkerk aan den IJssel
Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.
Woning Monster Schelpenduin
Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.
Comfort Home
Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.
Villa Panorama
Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.
Patiowoning
Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.