Interieur Nieuwerkerk a/d IJssel

Bovenaanzicht woonkamer

Voor deze bestaande woning uit de jaren 90 heb ik een interieurontwerp gemaakt voor de woonkamer. De opdrachtgevers woonden hier tien jaar en in die tijd was het interieur geleidelijk bij elkaar verzameld. De kinderen groeiden op en het gebruik van de woonkamer werd daardoor anders. Kortom: tijd voor een upgrade van het interieur.

De vraag aan mij was, om mee te denken over de indeling van de woonkamer en de opstelling van de keuken. Er zijn verschillende indelingsmogelijkheden onderzocht, waarbij de ruimte beter tot zijn recht komt. In de gekozen indeling zijn verschillende plekken gemaakt, die fysiek open zijn, maar toch ook afgebakend door middel van inrichtingselementen en kleuraccenten. Hierdoor komt de ruimte beter tot zijn recht wat betreft de sfeer en gebruik.

De speelhoek aan de voorzijde wordt vervangen door een loungeplek met een lage maatwerk-hoekbank in de erker. De ruime zithoek wordt meer afgebakend door een vloerkleed en een maatwerkkast waaraan ook de televisie kan worden bevestigd. En er is een leesplekje gemaakt bij het raam, met twee stoelen en een boekenkast. En ook de opstelling van de open keuken is aangepast; met de optie om de keuken ruimer te maken door de huidige berging gedeeltelijk te slopen en bij de woonkamer te betrekken.

Daarnaast is een integraal advies gegeven over de stijl, sfeer, kleurstelling en verlichting van de woonkamer. Dat is kort samengevat: modern maar warm. Een aantal meubels is daarbij behouden en sommige worden vervangen door nieuwe meubels. Ook is ervoor gekozen om de karakteristieke houten vloer die de vorige bewoners hadden gelegd, te vervangen door een nieuwe houten vloer die beter past bij het nieuwe lichte en moderne karakter van de woonkamer.

Op deze manier kan een interieurontwerp een heel nieuw gezicht geven aan een bestaande woonkamer. Door middel van het 3d-model krijg je inzicht in de mogelijkheden van de ruimte. Hierin kun je goed beoordelen hoe de nieuwe indeling past en wat het effect is van kleur op de wanden. De voorbeeldfoto’s van meubels en verlichting geven een richting aan de beoogde stijl en sfeer. En dat geeft houvast bij de aankoop van nieuwe meubels en accessoires.

Ben jij ook geïnteresseerd in een interieuradvies? Neem dan contact met me op.

Interieuradvies Vroondaal Den Haag
Interieuradvies voor een nieuwbouwwoning in de wijk Vroondaal in Den Haag. Indelingsschetsen voor de begane grond en zolderverdieping. Advies over stijl, sfeer, kleurgebruik en verlichting.
Zolderindeling Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.
Zolderindeling Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.