Interieur

Overzicht van achter naar voor

Veel nieuwbouwwoningen hebben een grote woonkamer. Soms is het lastig om daarvoor een inrichting te bedenken en om een warme sfeer te brengen in zo’n grote hoge ruimte. Of in je huidige woning ben je na al die jaren misschien helemaal uitgekeken op je interieur. Je koopt bijvoorbeeld steeds weer accessoires erbij en doet weer iets weg, maar er komt geen lijn in. Bovendien kun je alle spullen die je hebt verzameld niet fatsoenlijk meer opbergen. Dan kan je helpen met een frisse blik en mijn interieuradvies.

Als architect voor zowel interieur als exterieur bekijk ik de binnenruimte in samenhang met het karakter van je gehele woning. Het interieur is voor mij geen losse toevoeging, maar een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje. Mijn interieurontwerpen passen daardoor bij de stijl van de woning aan de buitenkant en versterken de ruimtelijkheid van binnen. 

Een binnenhuis-advies kun je zo uitgebreid aanpakken als je zelf wilt. Soms is een kleine ingreep genoeg om weer jarenlang te genieten van je woning. Maar je kunt ook kiezen voor een complete make-over. Of iets er tussen in. Door slimme ruimtelijke indelingen, een evenwichtig kleur- en materiaalgebuik  of een uitgekiend verlichtingsplan, zorg ik ervoor dat de ruimte (weer) helemaal aanlsuit bij jouw gebruik, smaak en stijl. 

Een interieurontwerp bestaat bijvoorbeeld uit de volgende onderdelen:

  • het bepalen van jouw stijl en smaak aan de hand van voorbeeldplaatjes. Van de gekozen afbeeldingen maak ik een collage oftewel een moodboard. Het vertrekpunt voor de gewenste sfeer en stijl;
  • het schetsen van verschillende indelingsmogelijkheden van de ruimte(n). Van de gekozen indeling maak ik een maatvaste tekening, als basis voor de verdere uitwerking en uitvoering;
  • het bepalen van kleuren en afwerkingen in de ruimte(n). Aan de hand van stalen doe ik voorstellen voor het kleur- en materiaalgebruik voor vloeren, wanden, meubels, gordijnen etc.;
  • het geven van advies voor de keuze van meubilair. Passend bij de gekozen sfeer, stijl en indelng. Met dit advies kun je heel gericht inkopen doen;
  • het ontwerpen en tekenen van maatwerk-timmerwerk. Dat gaat bijvoorbeeld om inbouwkasten, een maatwerk televisiemeubel, een bar of een (deel van de) keuken. Op basis van de ontwerptekeningen kan een timmerman of interieurbouwer aan de slag;
  • het geven van advies op het gebied van verlichting. Belangrijk voor de sfeer in de ruimte: de keuze van het soort verlichtingsarmaturen (lampen) en de plaats.

Interieuradvies is dus erg veelzijdig en jij bepaalt hoever je wilt gaan. En ik help je graag bij met maken van die keuze.

Als je geïnteresseerd in mijn interieuradvies, neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Interieur Nieuwerkerk a/d IJssel

Interieurontwerp voor de woonkamer van een bestaande woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. Indeling van de woonkamer en open keuken. Advies over stijl, sfeer, meubels, raambekleding, kleurgebruik en verlichting.

Interieuradvies Vroondaal Den Haag

Interieuradvies voor een nieuwbouwwoning in de wijk Vroondaal in Den Haag. Indelingsschetsen voor de begane grond en zolderverdieping. Advies over stijl, sfeer, kleurgebruik en verlichting.

Zolderindeling Moerkapelle

Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.

Zolderindeling Berkel en Rodenrijs

Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.