Interieuradvies Vroondaal Den Haag

Vroondaal schetsen interieur

Voor een nieuw te bouwen woning in de  Haagse wijk Vroondaal heb ik dit interieuradvies uitgebracht. Een jong stel met kinderen had deze woning in dit nieuwbouwproject gekocht. Hun huis was nog in aanbouw en zij waren druk bezig met de toekomstige inrichting. Goed om daar op tijd over na te denken; dan kan de aannemer alle nodige voorbereidingen en aansluitingen alvast meenemen in de bouw.

Deze opdrachtgevers vroegen mij om mee te denken over de indeling van de begane grond: de indeling van de woonkamer en de opstelling van de keuken. Ook op de zolderverdieping zochten zij naar een alternatieve indeling met een ouderslaapkamer met inloop-doucheruimte, een inloopkast en wasruimte op deze bovenste verdieping. Verder vroegen zij om mee te denken over de sfeer in de woonkamer: modern en toch warm.

Dit interieuradvies was daarom vrij beperkt. Ik heb verschillende indelingsmogelijkheden voor de begane grond verdieping geschetst. Daarin is ook een vloerafwerking meegenomen: een combinatie van hout en (natuur-)steen. Door die vlakverdeling ontstaat een indeling in afgebakende plekken in de grote woonruimte. Dat geeft een meer geborgen sfeer, maar ook uit praktisch oogpunt is gekozen voor steen in de eet-keuken en hout in het zitgedeelte.

Ook voor de zolderverdieping zijn een aantal mogelijkheden voor een nieuwe indeling geschetst. De voor- en nadelen van elke indelingsvariant heb ik toegelicht. En op basis daarvan is de gewenste plattegrondschets gekozen.

Behalve de schetsen, heb ik aan de hand van voorbeeldplaatjes advies gegeven over verschillende sfeerbepalende keuzes. De opdrachtgevers waren op zoek naar een moderne inrichting met strakke elementen. Maar ze wilden wel een warme geborgen sfeer. Binnen een paar thema’s – afwerkingen, kleur, stoffering, beplanting, open haard – heb ik praktische tips gegeven, zodat zij zelf verder konden met hun interieurplannen.

Referentie van deze opdrachtgever (02-04-2015)

‘We zijn heel blij met de hulp van Erika. We hebben haar hulp ingeschakeld voor de inrichting van onze nieuwbouwwoning. We hebben haar gevraagd mee te denken over de realisatie van een badkamer en suite en een alternatieve inrichting van de keuken. Daarnaast hadden we een aantal vraagstukken m.b.t. benadrukken van de hoogte, vlakverdeling van de huiskamer en gebruik van licht.

Ze heeft naar aanleiding van onze wensen en ideeën veel verschillende mogelijkheden uitgeschetst die we met haar hebben besproken. En ondanks dat we zelf ook al veel hadden geschetst en bedacht, kwam ze met nieuwe suggesties. We gaan zeker met de door haar aangedragen oplossingen en ideeën aan de slag.

Wij vonden Erika een prettige, betrokken indruk maken. Iemand die enthousiast meedenkt. Een aanrader!’

Ben jij ook geïnteresseerd in een interieuradvies? Neem dan contact met me op.

Interieur Nieuwerkerk a/d IJssel
Interieurontwerp voor de woonkamer van een bestaande woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. Indeling van de woonkamer en open keuken. Advies over stijl, sfeer, meubels, raambekleding, kleurgebruik en verlichting.
Zolderindeling Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.
Zolderindeling Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.