Villa Nieuwerkerk aan den IJssel

Villa Nieuwerkerk aan den IJssel

In opdracht van een particuliere opdrachtgever heeft Studio Stylo deze ruime vrijstaande villa in Nieuwerkerk aan den IJssel ontworpen. De klant is van plan om hier te gaan wonen, samen met zijn gezin en een aantal familieleden. Daarom wordt er op de begane grond veel leefruimte gemaakt en een aantal vertrekken die bruikbaar zijn als zelfstandig gastenverblijf binnen het huis. Bijzonder element in het interieur is de grote vide over twee verdiepingen, met daarin twee rechte trappen. Hierdoor ontstaan doorzichten van de woonkamer tot aan het schuine dak op zolder. Ook komt hierdoor veel daglicht binnen tot in het hart van de woning – via het dakraam en de puien op de eerste verdieping.

Er was al een aantal bestaande gebouwen aanwezig op dit terrein, namelijk: een vrijstaande woning, een schuur en kassen. Het is de bedoeling om de aanwezige bebouwing te slopen en te vervangen door een nieuwe, veel grotere, vrijstaande woning. Op de kaart van het bestemmingsplan staat een drietal bouwvlakken aangegeven op deze locatie. De getekende bouwvlakken omkaderen bijna precies de aanwezige bebouwing. Alleen het bouwvlak rondom de woning laat ruimte voor een beperkte uitbreiding aan de achterkant. Om de gewenste woning te kunnen realiseren is er uitgebreid overleg gevoerd met de gemeente.

De hoofdopbouw van de woning is traditioneel van vorm: de hoofdwoning bestaat uit twee bouwlagen en een kapverdieping met zadeldak. Aan de achterzijde is een grote aanbouw gemaakt van één bouwlaag op de begane grond met een plat dak. De woning is groter dan de woning die nu op het perceel staat, maar past goed bij de schaal van de omliggende bebouwing en ruimte daaromheen. Ook de vorm sluit goed aan bij woningen in de directe omgeving.

De hoofdmassa heeft dus een traditionele vorm, maar de uitwerking van de gevels zorgen voor een moderne, eigentijdse uitstraling. De hoofdwoning en de aanbouw aan de achterzijde zijn als één geheel vormgegeven. Door het gebaar van de doorlopende banden in wit stucwerk wordt de verbinding gelegd. In de gevel zijn grote aluminium puien gemaakt met veel glas. Door de antraciet-zwarte kleur van de overige geveldelen en de dakvlakken wordt een soort abstracte eenheid gesmeed tussen gevels en dak. Dit geheel wordt versterkt door het maken van een verholen goot en het ontbreken van dakoverstekken.

De woning past op deze manier goed in zijn omgeving met overwegend traditioneel vormgegeven woningen, maar heeft ook een strakke moderne vormgeving die past in deze tijd en bij de voorkeur van de opdrachtgevers. Zij kunnen straks gaan genieten van hun strak vormgegeven woning met veel daglicht binnen en een mooie ruimtelijkheid rondom de centrale vide.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):    528 m2 
Bruto Inhoud:                              1580 m3
Footprint op de kavel :              12,4 x 22 m
Status:                                          omgevingsvergunning verleend, nu in aanbouw, oplevering verwacht in najaar 2020

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Villa Middelburg Rittenburg
Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.
Bungalow buitengebied Nijverdal
In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak
Moderne villa Hoek van Holland
Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.
Woning Monster Schelpenduin
Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.
Bungalow met bedrijf in Rhoon
Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.