Nieuwbouwwoning op vrije kavel in Monster

Woning Monster Schelpenduin

Op een vrije kavel in Monster, heb ik een schetsontwerp gemaakt voor een nieuwbouwwoning. Deze kavel ligt aan de rand van een duingebied, op een steenworp afstand van het strand. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een brede watergang. Op deze mooie locatie heb ik een moderne woning ontworpen met platte daken. De uitstraling van de woning is strak, maar ook licht en natuurlijk. De gevels zijn afgewerkt met een combinatie van stucwerk en hout en er komt veel daglicht binnen via de hoge raamopeningen. De gekozen materialen passen goed bij het lichte, natuurlijke duinlandschap.

Op de begane grond van deze vrijstaande woning is een woonkamer met open keuken aanwezig en daarnaast een garage, hal, en berging. Bovendien is er op de benedenverdieping een ruime slaapkamer gemaakt met badkamer en inloopkast. Doordat alle belangrijke kamers op de begane grond aanwezig zijn, is de woning levensloopbestendig. Je kunt er lang blijven wonen, ook als je op hogere leeftijd slecht ter been zou worden.

Via de kamerhoge raamopeningen heb je van binnenuit ruim uitzicht op de mooie omgeving. Aan de achterzijde van de woning is een brede veranda gemaakt met een groot daklicht. Bij frisse dagen kun je daar beschut en droog zitten en bij warm weer biedt deze overkapping juist schaduw. Op die manier kun je maximaal genieten van je tuin.

Bij dit schetsontwerp is ook een begroting gemaakt voor de bouwkosten. Daarmee zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het woningontwerp bekend; de klanten weten daardoor goed waar zij aan toe zijn – al aan het begin van het ontwerptraject. Op basis van deze informatie heeft de opdrachtgever ervoor gekozen om samen met mij verder te gaan met de uitwerking van dit ontwerp. Op korte termijn ga ik aan de slag met het voorlopig ontwerp. Daarna volgt het definitief ontwerp en de aanvraag van de omgevingsvergunning. Ik kijk ernaar uit om een mooie woning neer te zetten op deze prachtige plek.

Bouw villa in Middelburg vordert
De bouw van deze villa in de wijk Rittenburg verloopt voorspoedig. De uitvoering van deze vrijstaande woning in jaren-30-stijl vordert. En nu de steigers weg zijn, kunnen we ons al goede voorstelling maken van het eindresultaat.
Architect aan Zet Rotterdam
Gemeente Rotterdam wil meer verantwoordelijkheid overlaten aan architecten bij bepaalde bouw- en verbouwprojecten. Hiervoor is de pilot Architect aan Zet opgezet. Vandaag heb ik het certificaat gehaald om dit type vergunningvrije projecten te kunnen begeleiden; van schets tot oplevering. Dat scheelt tijd en legeskosten voor de klant.
Nieuwbouw moderne villa in uitvoering
De bouw van deze moderne villa vordert. Nu is het casco nog helemaal ingepakt in steigers en doek. Binnenkort kunnen we de moderne vormgeving van deze vrijstaande woning met veel licht en glas bewonderen.
Nieuwbouw villa Middelburg Rittenburg
Het voorlopig ontwerp voor deze villa in jaren-30-stijl met een moderne twist is goedgekeurd door de gemeente. Nu aan de slag met de uitwerking van het bouwplan voor de definitieve aanvraag omgevingsvergunning.
Verbouwing entreehal winkel Hilversum
Winkelpand in Hilversum is na grondige verbouwing weer in gebruik genomen. Inmiddels is ook de omgevingsvergunning verleend voor de volgende gevelaanpassing.
Vrijstaande villa en bijgebouwen Nieuwerkerk aan den IJssel
Als eerste fase van deze ontwerpopdracht heb ik een schetsplan gemaakt en ingediend bij de gemeente voor vooroverleg. Om de haalbaarheid van deze bouwplannen te toetsen.
Schetsontwerp groepskavel Struitenweg Rotterdam
In opdracht van de gemeente Rotterdam heb ik een schetsontwerp gemaakt voor deze zelfbouwkavel aan de Struitenweg in Rotterdam.
Nieuw woningontwerp - Comfort Home
Ik heb een nieuwe woning toegevoegd aan de collectie met kant-en-klare woningontwerpen: Comfort Home. Een vrijstaande villa met traditionele kenmerken, verwerkt in een moderne vormgeving.
Villa Panorama in Park 16Hoven
Deze moderne transparante villa met afgeronde vormen heb ik ingepast op de vrije kavels van Park Zestienhoven. Om te laten zien wat je kunt met deze kavels en met dit woningontwerp en met de kavel in de Vijverbuurt.