Bouwteam

Bouwteam aanpak

De traditionele methode is een goede aanpak voor veel projecten. Toch kun je voor de bouw van je eigen woning ook een andere werkwijze te kiezen, namelijk de zogenoemde bouwteam-samenwerking. Het grootste verschil met de traditionele aanpak is het moment dat je een geschikte aannemer selecteert. Bij een bouwteam wacht je niet totdat het ontwerp helemaal klaar is en uitgewerkt. In plaats daarvan betrek je de aannemer die de woning gaat bouwen al eerder bij het ontwerp, bijvoorbeeld in de fase van het definitief ontwerp. Architect, aannemer en overige adviseurs werken als team aan het ontwerp en ontwikkelen gezamenlijk de beste oplossingen.

Door het samenvoegen van kennis in het bouwteam, zorg je ervoor dat alle partijen meedenken en daardoor achter het ontwerp kunnen staan. Ook begrijpen alle betrokken partijen waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. Bovendien maken we als bouwteam heldere afspraken over de samenwerking, de bouwkosten en de planning. Zo krijg je al in een eerder stadium de zekerheid dat het ontwerp goed uitgevoerd kan worden, binnen jouw budget en binnen de afgesproken planning.

Ik heb contact gelegd met een aantal goede bouwbedrijven die graag op deze manier willen samenwerken en daar ervaring mee hebben. Door die voorbereiding kunnen we op korte termijn een bouwteam samenstellen, waarbij je zelf beslist wie jouw huis gaat bouwen.

Dus ook op deze manier kan Studio Stylo je van begin tot eind adviseren en begeleiden tijdens je bouwproject.

Wil je meer weten over de bouwteam-aanpak voor jouw bouwplannen? Neem dan contact met me op.

Traditioneel
In het traditionele bouwproces wordt het ontwerp eerst uitgebreid uitgewerkt en getekend. Er wordt ook een bestek geschreven. Op basis van die stukken maken twee tot vier aannemers een offerte via een aanbesteding.