Uitbouw en verbouwing Moerkapelle

Woning met uitbreiding zijkant

Deze woning in Moerkapelle staat op een grote kavel waarop verschillende functies gecombineerd zijn. Er is een loods aanwezig waarin het bedrijf van deze particuliere opdrachtgever gevestigd is. Voor de bedrijfsloods ligt een ruim parkeerterrein. Daarnaast is er een woning die stamt uit in de jaren ’60 van de vorige eeuw. En achter de woning ligt een ruime tuin waarin bomen en beplanting worden afgewisseld met bestrating en kassen.

Omdat de woning te klein werd voor dit gezin met twee opgroeiende kinderen, ontstond de wens om de woning uit te breiden en te verbouwen. En de privacy wordt voor alle gezinsleden steeds belangrijker. Daarom is het de bedoeling om beide kinderen een eigen slaapkamer te geven, liefst met eigen sanitair en kastruimte. Eén van de kinderen heeft een goede kamer op zolder. Voor de ander is een slaapkamer met eigen douche en toilet gepland in de uitbouw. Als een soort zelfstandige eenheid waarin je nog lang thuis kan blijven wonen.

Om deze specifieke woonwensen te realiseren is dit ontwerp gemaakt. De uitbreiding is een L-vormige uitbouw aan de achterzijde van het huis in één bouwlaag op de begane grond. Het ondiepe gedeelte van de uitbouw bevat een uitbreiding van de ouderslaapkamer en de keuken. In het diepere gedeelte wordt de woonkamer vergroot en achterin ligt de slaapkamer van de oudste, met eigen sanitair.

Door deze L-vorm naar achter door te trekken in één lijn met de achterzijde van de bedrijfsloods, ontstaat een duidelijke vorm voor een beschutte buitenruimte: een soort patio. Hier worden de hoogteverschillen tussen de begane grond vloer en het omliggende maaiveld overbrugd door middel van terrassen in verschillende niveaus. Deze patio is het verharde gedeelte van de tuin. Achter de uitbouw, patio en loods kan de groene tuin beginnen.

De buitengevels en dakranden worden vormgegeven en gematerialiseerd in dezelfde stijl als het bestaande huis. Die gevels zijn gemaakt van wit gekeimd metselwerk. De witte dakrand van de schuine kap wordt in één beweging doorgetrokken in de dakrand van de uitbouw. Ook de raamopeningen krijgen dezelfde kleur en afmetingen als de ramen in de bestaande woning.

De gevels rond de patio krijgen een heel ander karakter. Hier worden aluminium kozijnwanden gemaakt met afwisselend vast glas en glazen schuifdeuren. Deze puien zijn zo transparant mogelijk, zodat de woonkamer, keuken en slaapkamers helemaal gericht zijn op de beschutte patio. Zo is de woning naar buiten toe vrij besloten, maar richting de patio juist erg transparant en open.

Referentie van deze opdrachtgever (08-12-2015)

‘Mijn ervaring met Studio Stylo….
Erika heeft voor ons een ontwerp gemaakt voor een uitbouw van 120m2 op de begane grond.
Daarvoor heeft ze schetsvoorstellen gemaakt met daaraan gekoppeld digitale 3D visualisatie.
Ze heeft de aanvraag van de omgevingsvergunning geheel opzich genomen tot het moment dat het werd verleend.
Ook heeft ze dokumenten gemaakt ivm prijsaanvraag bij diverse aannemers.

Erika….
– komt met goede ontwerpvoorstellen, 
– denkt mee aan je wensen
– ze is zeer vakbekwaam
– komt haar afspraken na 
– ze is zeer prettig in de omgang 
– erg flexibel, komt ook desgewenst in de avond langs om dingen te bespreken
– heeft een zeer goede prijs en kwaliteit verhouding en is elke cent Meer dan waard.

Erika bedankt voor fijne samenwerking, kan niet wachten totdat dit project gerealiseerd is’

Ook geïnteresseerd in een verbouwing of uitbreiding van je huis? Neem dan gerust contact met me op.

Verbouwing woning Bosch en Duin
Verbouwing en aanbouw van een landelijke woning in Bosch en Duin. De bestaande aanbouw en dakkapel zijn vervangen door uitbouwen in een modern-landelijke stijl. Ook zijn de indelingen binnen aangepast en krijgt de gehele woning een bouwkundige opknapbeurt.
Aanbouw woning Rotterdam
Aanbouw in de vorm van een serre bij deze woning in Rotterdam. Door deze uitbouw aan de achterzijde is extra ruimte ontstaan. De begane grond wordt geheel verbouwd. Dat levert een ruime woonkamer met open keuken op en een extra slaapkamer beneden.
Entree winkelpand Hilversum
De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.
Van loods naar woning Vlaardingen
Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.
Indeling zolder Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.
Indeling zolder Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.