Verbouwing woning Bosch en Duin

Impressie achterzijde nieuw 1

Deze landelijke woning in een rustige buurt van Bosch en Duin was recentelijk aangekocht door een particuliere opdrachtgever. Voordat de nieuwe eigenaars verhuizen, willen zij de woning grondig verbouwen en uitbreiden. Zo wordt de aanwezige aanbouw aan de achterzijde vervangen en de dakkapel op zolder maakt plaats voor een grotere dakkapel. Verder worden enkele wanden doorgebroken waardoor een ruimere woonkamer met open keuken ontstaat. Bovendien krijgt de gehele woning een nodige opknapbeurt.

Nieuwe indeling woning

Dit vrijstaande huis is oorspronkelijk gebouwd in 1964. Later is er een aanbouw toegevoegd aan de achterzijde op de begane grond. Deze uitbouw vormde een aparte zitkamer. De woonkamer was een aparte inpandige ruimte en de keuken was ook een aparte kamer. Hierdoor was de indeling op de begane grond nogal hokkerig en donker. Het was de wens van de opdrachtgever om een ruimere woonkamer met open keuken te maken. Daarom is de gevel tussen de oorspronkelijke woonkamer en de nieuwe aanbouw doorgebroken en is hiervan een grote open ruimte gemaakt.

Moderne aanbouw

De bestaande aanbouw was een latere toevoeging die niet goed paste bij de stijl van de woning. De oorspronkelijke berging en schuur waar hij tegenaan gebouwd was, waren niet-geïsoleerde ruimtes. De nieuwe aanbouw sluit aan bij de landelijke, natuurlijke stijl van het oorspronkelijke huis. Het dak van de aanbouw is een voortzetting van de dakrand van het schuine dak. De gevels aan de tuinzijde bestaan uit grote glazen puien met openslaande deuren en daartussen houten kolommen. De zijgevel, waar de oprit is en weinig lichtinval vandaan komt, heeft een gesloten karakter. Zo is de nieuwe woonruimte optimaal gericht op de tuin en omringende natuur.

Grote dakkapel

Ook de dakkapel op zolder is een latere toevoeging aan het huis geweest. Om meer ruimte op zolder te maken, wordt deze vervangen door een veel grotere dakkapel. Door het het plaatsen van deze dakkapel is het mogelijk om meer slaapkamers en een badkamer op zolder te realiseren. Hierdoor kan de zolder gebruikt worden als nuttige woonruimte. De dakkapel is ontworpen in dezelfde stijl als de aanbouw met donkergrijze kozijnen en houten gevelafwerking ertussen. Zo krijgt de woning dus twee nieuwe toevoegingen in dezelfde stijl, die het karakter van de oorspronkelijke woning intact laten.

Deze verbouwing aan de binnen- en buitenzijde van de woning, brengt het huis weer in goede bouwkundige staat. Daarnaast zorgen de uitbreiding en nieuwe indeling ervoor dat de opdrachtgever de woning helemaal naar eigen wens kan gebruiken.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):   ca. 343 m2 
Bruto Inhoud:                             ca. 997 m3
Status:                                        sloopwerk gestart eind 2020, verbouwing gestart voorjaar 2020

Ook geïnteresseerd in een verbouwing of aanbouw voor je woning? Neem dan gerust contact met me op.

Aanbouw woning Rotterdam
Aanbouw in de vorm van een serre bij deze woning in Rotterdam. Door deze uitbouw aan de achterzijde is extra ruimte ontstaan. De begane grond wordt geheel verbouwd. Dat levert een ruime woonkamer met open keuken op en een extra slaapkamer beneden.
Entree winkelpand Hilversum
De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.
Uitbouw en verbouwing Moerkapelle
Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.
Van loods naar woning Vlaardingen
Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.
Indeling zolder Moerkapelle
Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.
Indeling zolder Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.