Verbouwing

Verbouwing in uitvoering

Als je huis te klein is of je woonwensen zijn veranderd, dan kun je natuurlijk gaan verhuizen. Maar voor iedereen die hecht aan zijn eigen vertrouwde omgeving, is je huis uitbreiden of verbouwen een betere oplossing. En meestal nog voordeliger ook. Bovendien voegt een verbouwing of uitbouw met een architect extra waarde toe aan je woning.

Als architect kan ik je helpen om de mogelijkheden van je huis te verkennen. Hoeveel kun je uitbreiden en wat mag je volgens de huidige regelgeving? In veel gevallen mag een aanbouw vergunningvrij aan de achterkant van je huis, op de begane grond. Maar niet altijd. Ik zet op een rijtje wat de verbouwingsopties zijn voor jouw situatie: ruimtelijk, financieel en bouwtechnisch. Ook adviseer ik je op het gebied van regelgeving, zoals het bouwbesluit en bestemmingsplan. Deze verkenning is de eerste stap.

Als we jouw wensen en de verschillende randvoorwaarden hebben vastgesteld, gaan we verder met het ontwikkelen van de plannen om je huis te verbouwen. Ik bekijk welke vorm en materiaalkeuze het beste past bij het karakter van je bestaande woning. En ik adviseer over een nieuwe indeling die mooi aansluit op de ruimtelijkheid van het pand. Het begint met schetsen van diverse mogelijkheden voor de uitbreiding of nieuwe indeling van je huis. Er zijn altijd verschillende oplossingen mogelijk. Door te schetsen en die varianten te vergelijken, komt het denkproces goed op gang. Bovendien kun je op die manier goed onderbouwde keuzes maken.

Nadat je op hoofdlijnen een ontwerp hebt gekozen, gaan we verder met de uitwerking van het gekozen schetsontwerp. Het tekenen van je verbouwplannen gaat in een aantal opeenvolgende stappen, van grof naar fijn. Elke fase in dat ontwerpproces vraagt om andere beslissingen van je. Ik geef steeds tijdig aan welke informatie ik van je nodig heb en maak vervolgens nieuwe ontwerpvoorstellen. Met als resultaat een set bouwtekeningen, 3D-impressies en andere ontwerpdocumenten die de basis vormen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en de prijsvorming van de aannemers.

Ook na het indienen van de omgevingsvergunning, kan ik je begeleiden bij de uitvoering van je bouwplannen. Als je daarvoor kiest, kan ik dat doen in samenwerking met de BBAN-groep voor bouwbegeleiding. Als lid van dit landelijke netwerk van ervaren bouwbegeleiders en adviseurs, kan ik snel schakelen met alle aangesloten bouwspecialisten. Op die manier kunnen we samen alle diensten aanbieden die jij nodig hebt voor het realiseren van je verbouwing: van kostencalculatie, bestekken en de aannemersselectie tot en met complete bouwbegeleiding tot aan de oplevering. Dan ben je verzekerd van een bijzonder ontwerp op maat dat kwalitatief goed wordt uitgevoerd voor een scherpe prijs.

Ben je geïnteresseerd in een ontwerp en advies over je verbouwing? Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Verbouwing woning Bosch en Duin

Verbouwing en aanbouw van een landelijke woning in Bosch en Duin. De bestaande aanbouw en dakkapel zijn vervangen door uitbouwen in een modern-landelijke stijl. Ook zijn de indelingen binnen aangepast en krijgt de gehele woning een bouwkundige opknapbeurt.

Aanbouw woning Rotterdam

Aanbouw in de vorm van een serre bij deze woning in Rotterdam. Door deze uitbouw aan de achterzijde is extra ruimte ontstaan. De begane grond wordt geheel verbouwd. Dat levert een ruime woonkamer met open keuken op en een extra slaapkamer beneden.

Entree winkelpand Hilversum

De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.

Verbouwing woning Sliedrecht

Verbouwing, aanbouw en interieurontwerp voor een woning. Er is een uitbouw gemaakt aan de achterzijde. De gevel is daarbij doorgebroken en er is een doorbraak naar de keuken gemaakt. Het interieur van de woonkamer is gedeeltelijk vernieuwd.

Uitbouw en verbouwing Moerkapelle

Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.

Van loods naar woning Vlaardingen

Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.

Indeling zolder Moerkapelle

Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.

Indeling zolder Berkel en Rodenrijs

Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.