Vrijstaande villa en bijgebouwen Nieuwerkerk aan den IJssel

Schets voorzijde woning

Afgelopen week heb ik een schetsplan ingediend voor vooroverleg bij de gemeente. Het gaat om het ontwerp van een ruime vrijstaande villa met bijgebouwen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op deze locatie is nu een woning aanwezig en achter op hetzelfde perceel staan kassen en een grote schuur. De opdrachtgever is van plan om deze bestaande bebouwing te vervangen door een grotere woning en kleinere bijgebouwen. Daarnaast wil hij een aparte mantelzorgwoning bij de woning realiseren in verband met de zorg voor zijn naaste familieleden.

In het bestemmingsplan zijn bouwvlakken aangegeven die bijna precies op de plek van de bestaande bouwwerken liggen. De gewenste nieuwbouw is daardoor moeilijk te realiseren binnen de kaders van het bestemmingsplan.  Als eerste fase heb ik daarom een studie gedaan naar een alternatieve terreinindeling die toch een goede stedenbouwkundige inpassing oplevert. Het schetsontwerp dat daaruit volgde is nu voorgelegd aan het ‘bevoegd gezag’ – in dit geval de Omgevingsdienst Midden Holland. Op die manier peilen we in hoeverre zij kunnen meewerken aan een alternatieve indeling van het perceel.

Naar verwachting krijgen we binnen 8 weken reactie op dit voorstel. Natuurlijk hoop ik daarna snel weer verder te kunnen met dit mooie project – in samenwerking met de BBAN-groep voor bouwbegeleiding.

Bouw villa in Middelburg vordert
De bouw van deze villa in de wijk Rittenburg verloopt voorspoedig. De uitvoering van deze vrijstaande woning in jaren-30-stijl vordert. En nu de steigers weg zijn, kunnen we ons al goede voorstelling maken van het eindresultaat.
Architect aan Zet Rotterdam
Gemeente Rotterdam wil meer verantwoordelijkheid overlaten aan architecten bij bepaalde bouw- en verbouwprojecten. Hiervoor is de pilot Architect aan Zet opgezet. Vandaag heb ik het certificaat gehaald om dit type vergunningvrije projecten te kunnen begeleiden; van schets tot oplevering. Dat scheelt tijd en legeskosten voor de klant.
Nieuwbouw moderne villa in uitvoering
De bouw van deze moderne villa vordert. Nu is het casco nog helemaal ingepakt in steigers en doek. Binnenkort kunnen we de moderne vormgeving van deze vrijstaande woning met veel licht en glas bewonderen.
Nieuwbouw villa Middelburg Rittenburg
Het voorlopig ontwerp voor deze villa in jaren-30-stijl met een moderne twist is goedgekeurd door de gemeente. Nu aan de slag met de uitwerking van het bouwplan voor de definitieve aanvraag omgevingsvergunning.
Verbouwing entreehal winkel Hilversum
Winkelpand in Hilversum is na grondige verbouwing weer in gebruik genomen. Inmiddels is ook de omgevingsvergunning verleend voor de volgende gevelaanpassing.
Nieuwbouwwoning op vrije kavel in Monster
Nieuwe opdracht: nieuwbouw van een moderne woning op een vrije kavel in Monster. Na afronding van het schetsontwerp, heb ik nu de opdracht gekregen voor de verdere uitwerking van deze woning.
Schetsontwerp groepskavel Struitenweg Rotterdam
In opdracht van de gemeente Rotterdam heb ik een schetsontwerp gemaakt voor deze zelfbouwkavel aan de Struitenweg in Rotterdam.
Nieuw woningontwerp - Comfort Home
Ik heb een nieuwe woning toegevoegd aan de collectie met kant-en-klare woningontwerpen: Comfort Home. Een vrijstaande villa met traditionele kenmerken, verwerkt in een moderne vormgeving.
Villa Panorama in Park 16Hoven
Deze moderne transparante villa met afgeronde vormen heb ik ingepast op de vrije kavels van Park Zestienhoven. Om te laten zien wat je kunt met deze kavels en met dit woningontwerp en met de kavel in de Vijverbuurt.