Villa Middelburg Rittenburg

Jaren-dertig-villa Middelburg Rittenburg

In opdracht van een particuliere opdrachtgever heeft Studio Stylo deze ruime vrijstaande villa ontworpen, op een vrije kavel in de wijk Rittenburg te Middelburg. Volgens het beeldkwaliteitsplan moeten de nieuwe woningen in deze wijk ontworpen worden volgens een stijl die is geïnspireerd op de bouwstijl van de jaren ’30 van de vorige eeuw, maar enkele moderne elementen zijn toegestaan.

Dat betekent: een traditionele hoofdvorm met een schuine kap, gevelafwerking hoofdzakelijk in rood metselwerk, witte kozijnen en dakranden, royale dak-overstekken en zorgvuldig afgewogen verhoudingen en detailleringen. De villa die hier ontworpen is, voldoet aan die beginselen. Om ook aan te sluiten bij deze tijd, zijn er ook moderne elementen toegevoegd en verweven met de jaren-’30-stijl. Aan de voorzijde is bijvoorbeeld een erker gemaakt. Dat is een element dat in de jaren ’30 veelvuldig werd toegepast. In deze villa heeft de erker een moderne ’twist’ gekregen door de ramen om de hoek door te zetten en door de aansluiting op de hoofdwoning vorm te geven als ware het een uitgeschoven doosje. Ook het horizontale hoekraam aan de voorzijde is een modern bloemkozijn. Bovendien zijn de aanbouwen aan de achterzijde helemaal modern uitgevoerd: een veranda met grote aluminium puien en een garage in donkergrijs metselwerk.

Op deze manier past het totaal van de villa in de beoogde sfeer van de wijk: kwalitatief hoogwaardig en in jaren-’30-stijl. Daarnaast sluit de woning ook aan bij het modern vormgegeven appartementengebouw dat direct ernaast ligt. Bovendien past deze villa ook in de huidige tijd, vanwege het inpassen van hedendaagse stijlkenmerken – zonder te breken met het verleden

De indeling binnen sluit naadloos aan bij de woonwensen en de smaak van de opdrachtgevers. Er is een ruime lichte woonkamer gemaakt met verschillende zithoeken en een open keuken. In de ruime hal is een strakke rechte steektrap gemaakt met vide, voor een statige entree met open verbinding tussen beneden en boven. Ook op de eerste verdieping is een indeling gemaakt die precies aansluit op de wensen van de opdrachtgevers. Zij kunnen straks gaan genieten van hun comfortabele statige jaren-30-woning.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):   379 m2 
Bruto Inhoud:                             924 m3
Status:                                         Project afgerond; oplevering maart 2021

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Vrijstaande woning Gemonde
In Gemonde, gemeente Sint Michielsgestel, is deze vrijstaande woning gebouwd. Het voorhuis is vormgegeven als een traditionele woning met eigentijdse details. In contrast daarmee kregen de aanbouw en het bijgebouw aan de achterzijde een strakke vormgeving. Kortom, een klassieke woning in een modern jasje.
Moderne villa Hoek van Holland
Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland is deze vrijstaande woning gebouwd. Het is een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.
Villa Nieuwerkerk aan den IJssel
Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.
Woning Monster Schelpenduin
Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.
Bungalow buitengebied Nijverdal
In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak
Bungalow met bedrijf in Rhoon
Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.
Comfort Home
Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.
Villa Panorama
Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.
Patiowoning
Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.