Villa Panorama in Park 16Hoven

Villa Panorama in Park 16Hoven

Als je een kavel wil kopen, is het vaak lastig om in te schatten wat je ermee kunt. Wat voor huis kun je er bouwen, hoe groot kan het worden en hoeveel tuin houd je dan nog over? Mijn woningontwerpen zijn niet specifiek ontworpen voor een bepaalde kavel. Ze kunnen ingepast worden op kavels met verschillende vormen en maten. En elke kavel heeft natuurlijk zijn eigen omgeving. Maar op welke kavels passen de woningen goed en hoe ziet dat eruit?

Om deze twee vragen te beantwoorden, heb ik het ontwerp van Villa Panorama ingepast op vier nog onbebouwde vrije kavels van Park 16Hoven in Rotterdam. Dit is een mooi voorbeeld van een nieuwbouwlocatie die voor mij in de buurt is. De vier kavels liggen in het deelgebied ‘Vijverbuurt’. Ik heb deze kavels niet willekeurig uitgekozen. Ze bieden namelijk allemaal vrij uitzicht op een mooie, groene omgeving. En dat is een belangrijke kwaliteit waarbij Villa Panorama goed tot zijn recht komt.

Ook heeft elke kavel een andere ligging binnen de Vijverbuurt. Daardoor is de benadering vanaf de straat, de ligging van de parkeerplaatsen en de vorm van de tuin steeds anders. Bovendien verschilt de richting van het mooiste uitzicht per kavel. Hierdoor kun je zien hoe het ontwerp op verschillende manieren kan worden aangepast om in zijn omgeving te passen.

Bij sommige kavels heb ik de hele villa gespiegeld, zodat hij goed zicht heeft op de omgeving en de gesloten wand zich richt naar de buren. Soms heb ik het trapje naar de voordeur omgedraaid om het huis goed bereiken vanaf de straat. Ook kan de vorm van het terras aangepast worden aan de vorm van de kavel en de inrichting van de tuin.

Met de plaatjes hieronder hoop ik inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden van vier heel verschillende kavels zijn. En ik probeer te laten zien wat de mogelijkheden zijn voor een de inpassing van Villa Panorama. De inrichting van de tuinen heb ik niet uitgewerkt. Die kan natuurlijk nog op allerlei manieren naar eigen smaak en voorkeur worden ingevuld.

Als je vragen hebt over deze voorbeelden of als je graag wil weten hoe Villa Panorama op jouw kavel ingepast kan worden, neem dan gerust contact met me op. Ook geef ik graag advies over andere mogelijkheden op je kavel met een kaveladvies of een schetsontwerp.

Bouw villa in Middelburg vordert
De bouw van deze villa in de wijk Rittenburg verloopt voorspoedig. De uitvoering van deze vrijstaande woning in jaren-30-stijl vordert. En nu de steigers weg zijn, kunnen we ons al goede voorstelling maken van het eindresultaat.
Architect aan Zet Rotterdam
Gemeente Rotterdam wil meer verantwoordelijkheid overlaten aan architecten bij bepaalde bouw- en verbouwprojecten. Hiervoor is de pilot Architect aan Zet opgezet. Vandaag heb ik het certificaat gehaald om dit type vergunningvrije projecten te kunnen begeleiden; van schets tot oplevering. Dat scheelt tijd en legeskosten voor de klant.
Nieuwbouw moderne villa in uitvoering
De bouw van deze moderne villa vordert. Nu is het casco nog helemaal ingepakt in steigers en doek. Binnenkort kunnen we de moderne vormgeving van deze vrijstaande woning met veel licht en glas bewonderen.
Nieuwbouw villa Middelburg Rittenburg
Het voorlopig ontwerp voor deze villa in jaren-30-stijl met een moderne twist is goedgekeurd door de gemeente. Nu aan de slag met de uitwerking van het bouwplan voor de definitieve aanvraag omgevingsvergunning.
Verbouwing entreehal winkel Hilversum
Winkelpand in Hilversum is na grondige verbouwing weer in gebruik genomen. Inmiddels is ook de omgevingsvergunning verleend voor de volgende gevelaanpassing.
Nieuwbouwwoning op vrije kavel in Monster
Nieuwe opdracht: nieuwbouw van een moderne woning op een vrije kavel in Monster. Na afronding van het schetsontwerp, heb ik nu de opdracht gekregen voor de verdere uitwerking van deze woning.
Vrijstaande villa en bijgebouwen Nieuwerkerk aan den IJssel
Als eerste fase van deze ontwerpopdracht heb ik een schetsplan gemaakt en ingediend bij de gemeente voor vooroverleg. Om de haalbaarheid van deze bouwplannen te toetsen.
Schetsontwerp groepskavel Struitenweg Rotterdam
In opdracht van de gemeente Rotterdam heb ik een schetsontwerp gemaakt voor deze zelfbouwkavel aan de Struitenweg in Rotterdam.
Nieuw woningontwerp - Comfort Home
Ik heb een nieuwe woning toegevoegd aan de collectie met kant-en-klare woningontwerpen: Comfort Home. Een vrijstaande villa met traditionele kenmerken, verwerkt in een moderne vormgeving.