Meer over Villa Panorama

Impressie achterzijde

Mensen in Nederland wonen vaak in een rijtjeshuis met een kleine tuin. Of in een appartement met balkon. Dat kan heel gezellig en vertrouwd zijn, maar soms ook wel krap en onrustig. Veel mensen zouden daarom liever een vrijstaande villa hebben met een grote tuin eromheen.

Wil jij ook een huis dat niet direct tegen je buren is aangebouwd? Maar heb je liever rust en ruimte om je heen? En heb je een ruime kavel* op het oog waar je jouw villa wil neerzetten? Dan is Villa Panorama misschien jouw droomhuis. Het is een vrijstaande woning die weids uitzicht biedt naar alle kanten. Door de grote transparantie en openheid kun je namelijk optimaal genieten van de omgeving.

Villa Panorama is een karakteristiek huis met een vriendelijke en lichte sfeer. De woning is gemaakt van hoogwaardige duurzame materialen en heeft een goede warmte-isolatie. Bovendien zorgt de vormgeving met afgeronde hoeken voor een dynamisch en vriendelijk uiterlijk. 

transparant
De woning bestaat uit twee verdiepingen. Beide etages hebben drie transparante gevels en één geheel gesloten gevel. Op elke woonlaag heb je dus uitzicht in drie richtingen. De gesloten gevel op de begane grond zit op een andere plek dan de dichte wand op de verdieping. Hierdoor kun je per verdieping kiezen welke richtingen het mooiste uitzicht bieden op jouw specifieke locatie.

Het transparante karakter van de woning komt ook tot uiting in de indeling binnenshuis. Op de begane grond zijn alle besloten ruimten geconcentreerd in een gesloten ‘blok’. Hierin bevinden zich bijvoorbeeld de garderobe, de berging en het toilet. Door deze concentratie is de ruimte rondom het gesloten volume helemaal open en vrij indeelbaar.

vriendelijke rondingen
De afgeronde hoeken aan de buitenzijde laten de gevels, vloeren en daken in elkaar over vloeien. Zo wordt de begroeide gevel voortgezet in een groen dak. Ook aan de binnenzijde komt dit thema van rondingen terug. Hier wordt de houten vloer voortgezet in een houten wand. En bovendien heeft het centrale gesloten blok vier afgeronde hoeken.

De ronde vormen en het natuurlijke materiaalgebruik geven de villa een vriendelijke uitstraling. De gesloten gevels en daken zijn voorzien van begroeiing. Verder zijn de transparante gevels opgebouwd uit hardhouten kozijnen met daarin afwisselend glasvlakken en houten panelen. Je kunt zelf kiezen welke delen transparant zijn en waar je een stukje gesloten wand wil hebben. Dit is afhankelijk van je persoonlijke inrichting en voorkeur. En door de afwisseling van glazen en houten vlakken ontstaat een levendig gevelbeeld. Aan de binnenzijde wordt de vriendelijke, warme sfeer van dit huis nog eens versterkt door een houten vloerafwerking.

zonlicht en warmte
Huizen met veel glas in de gevel kúnnen snel opwarmen door zonlicht. In de vormgeving van deze villa is rekening gehouden met dit effect. Er zijn namelijk grote overstekende vloer- en dakvlakken gemaakt. Deze zogenoemde overstekken beperken de inval van zonlicht bij een hoge zonnestand in de zomer. Maar de zon komt wél binnen bij een lage winterstand. Dat spaart energie voor verwarming en eventueel koeling. Zo draagt de vormgeving bij aan een gunstig energieverbruik. De opwarming is ook afhankelijk van het aantal gesloten panelen.

indeling
De voordeur bevindt zich in één van de drie glazen gevels op de begane grond. De entree ligt heel beschut onder de overhangende eerste verdieping erboven. Bij binnenkomst sta je direct in de grote open woonruimte die hiervoor beschreven is. Alleen een glazen deur scheidt de hal van de woonkamer.

De open woonruimte is vrij in te delen rondom een gesloten blok. In dit blok zijn vaste elementen ingebouwd, zoals een open haard, een nis voor de televisie en een inbouwkast. Ook het aanrecht en de keukenapparatuur zijn ingebouwd in een nis – uit het zicht van de zithoek en eethoek. In de ruimte vóór dit keukenblok is plaats voor een kookeiland. Drie kanten van de open woonruimte bieden weids uitzicht op de omgeving. Langs de gesloten buitenwand is een gang gemaakt met een ruime vaste inbouwkast en de toegang naar de berging.

Via een rechte steektrap bereik je de eerste verdieping. Op de ruime overloop heb je direct veel licht en uitzicht via de grote ramen. Op deze woonlaag zijn drie slaapkamers en een badkamer aanwezig. Het thema van een gesloten volume met afgeronde hoeken komt ook hier terug. In dit blok zijn de badkamer en een inbouwkast opgenomen. Daaromheen liggen de ruime en lichte slaapkamers met zicht op de omgeving. Eén van de slaapkamers heeft toegang tot het balkon, waar je rustig buiten kunt genieten van het uitzicht.

eigen karakter
Met Villa Panorama kies je dus voor licht, uitzicht en vrije ruimte. Verder zorgen de natuurlijke materialen en begroeiing voor een vriendelijke uitstraling. En tot slot geeft de bijzondere vormgeving een heel eigen karakter aan deze woning.

jouw droomhuis?
Ben je geïnteresseerd in Villa Panorama en wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact met me op.