Van loods naar woning Vlaardingen

Van loods naar woning Vlaardingen - plattegrond

Dit historische pand was vroeger onderdeel van een drukkerij en stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever had dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling, zodat hij het pand kan gebruiken als woning. De opdrachtgever voert de verbouwing grotendeels zelf uit en had al veel idee├źn over de nieuwe plattegronden.

De woning ligt met de voorzijde direct aan de straat en grenst aan de achterzijde aan een pad met achtertuintjes van omliggende huizen. Aan beide zijkanten is de woning ingebouwd door buurpanden. Op de begane grond zijn de mogelijkheden voor raamopeningen daardoor beperkt en een buitenruimte is daar ook niet. Daarom is gekozen voor een indeling met slaapkamers beneden en de woonkamer met dakterras op de eerste verdieping. Verder had de opdrachtgever een garage op de begane grond nodig.

Op de verdieping is een ruime woonruimte gemaakt met zoveel mogelijk licht en openheid. De ruime woonkeuken heeft een kookeiland gecombineerd met eettafel als een geheel. De hoek van deze woonlaag die eerst buitenruimte op een plat dak was, is bij de woonruimte getrokken. Op die plek is een lichte serre gemaakt. De zithoek grenst aan een nieuw dakterras aan de straatzijde. In de voorgevel is daarom een grote opening gemaakt met een schuifpui. In de zithoek is het oude trapgat dichtgelegd met beloopbaar glas, zodat de inpandige studeerkamer op de begane grond ook daglicht van boven krijgt.

Door de staat van het oude pand en de ingebouwde ligging was het een uitdaging om in deze situatie een indeling te maken voor een woonfunctie. Maar door deze nieuwe indeling en de bouwactiviteit van de opdrachtgever, krijgt deze oude drukkerijloods een nieuw leven als woning.

Ook ge├»nteresseerd in een verbouwing van je huis? Neem contact met me op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Entree winkelpand Hilversum

De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.

Uitbouw en verbouwing Moerkapelle

Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.

Indeling zolder Moerkapelle

Ontwerp voor de casco-zolder van een nieuwbouwwoning in Moerkapelle. De opdrachtgever zocht naar een speelse indeling voor twee kinderkamers plus was- en opbergruimte. Door dit ontwerp zijn de bijzondere vorm en hoogte van de zolderruimte optimaal benut.

Indeling zolder Berkel en Rodenrijs

Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.