Woning Monster Schelpenduin

Moderne woning Schelpenduin Monster

Deze vrijstaande woning is ontworpen voor een zelfbouwkavel in het plangebied De Duinen, fase 1b Schelpenduin. Deze kavel ligt in een mooie omgeving aan de rand van het duingebied van Monster en vlakbij het strand. Het perceel wordt omringd door andere vrije kavels en grenst aan de achterzijde aan het water en de voorzijde aan de verharde weg.

Via een oprit vanaf de straat bereik je direct de twee vereiste parkeerplaatsen op eigen terrein. Naast deze parkeerplaatsen is voldoende ruimte om de voordeur van de woning  te voet te bereiken. Vanwege de ligging vlakbij de kust zijn er twee beschutte buitenruimtes gemaakt. Aan de achterzijde krijgt het huis een veranda met zicht op het water en met oriëntatie op de zon. Aan de voorzijde wordt een luifel gemaakt als overdekte plek ter plaatse van de voordeur en de garage.

De woning is opgebouwd uit een begane-grond-verdieping waar alle woonfuncties aanwezig zijn, inclusief slaapkamer en badkamer. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers, een badkamer en een extra kamertje aanwezig. Door deze opzet is de woning levensloopbestendig; je kunt er tot op hoge leeftijd blijven wonen.

Hierdoor werd het gewenste woonoppervlak op de begane grond verdieping wel aanzienlijk groter dan de benodigde ruimte op de eerste verdieping. Er is bewust gekozen voor een sculpturale vormgeving waarbij de beide verdiepingen aan elkaar ‘gesmeed’ worden, zodat de woning toch één geheel vormt – in plaats van een samenvoeging van aanbouwen en opbouwen.

De gevel is afgewerkt in twee verschillende materialen die goed aansluiten bij de kleurstelling van het duinlandschap. Gevelstucwerk in een lichte grijs-groene tint wordt afgewisseld met een gevelafwerking van taupe-kleurige 10-cm-hoge horizontale stroken vezelcementplaat. Samen met de verdiepingshoge raamopeningen met donkergrijze aluminium kozijnen ontstaat een doorgaande sculpturale vorm met een uitgebalanceerde vlakverdeling in de gevel.

Ter plaatse van het aangegeven bouwvlak is de begane grond verdieping gemaakt en daarboven een kleinere eerste verdieping. Het bouwvlak is negen meter breed en daarnaast zijn er twee zones van elk drie meter breed aanwezig op de kavel. De totale breedte van het perceel bedraagt dus 15 meter. Op één van deze drie-meter-zones naast het bouwvlak is een vergunningvrije uitbouw gepland op de begane grond, met daarin een garage, badkamer en inloopkast. Hierdoor wordt een maximaal woonoppervlak op de begane grond gerealiseerd.

De bouwconstructie van de woning wordt opgetrokken in staalframebouw. Dit is een lichte prefab-bouwmethode die goed aansluit bij de vorm van het ontwerp. Ook is dit een snelle, nauwkeurige manier van bouwen waarbij hoge isolatiewaarden en een goede luchtdichtheid bereikt worden. De woning wordt gefundeerd op staal. De fundering bestaat uit betonnen stroken met daarop een PS-isolatievloer.

Het was de wens van de opdrachtgever om een energiezuinige woning te realiseren met een comfortabel binnenklimaat. Dit wordt bereikt door de gekozen bouwmethode; met hoge isolatiewaarden en een goede luchtdichtheid worden de warmteverliezen zoveel mogelijk beperkt. Daarnaast is gekozen voor een energiezuinige technische installatie op basis van hernieuwbare energiebronnen; waardoor de benodigde energie zo duurzaam mogelijk wordt opgewerkt.

De verblijfsruimten worden verwarmd door middel van een warmtepomp en vloerverwarming. Met dit systeem is ook (top-)koeling mogelijk op warme zomerdagen. De woning wordt geventileerd door middel van gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Ook de benodigde energie voor elektriciteit wordt opgewerkt uit een hernieuwbare bron. Op het bovenste platte dak worden 10 zonnepanelen geplaatst, onder een hoek van 30 graden met een zuid oriëntatie.

Het resultaat is een moderne vrijstaande woning met een vriendelijke uitstraling. Waarin alle specifieke woonwensen van de opdrachtgever zijn vertaald in een uniek ontwerp dat past op deze kavel. Bovendien is het een energiezuinige, comfortabele woning die ruimschoots voldoet aan de kwaliteitseisen van deze tijd.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):    213 m2 
Bruto Inhoud:                              677 m3
Footprint op de kavel :              12,0 x 14,4 m
Status:                                         Project afgerond; oplevering eind 2019

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Vrijstaande woning Gemonde
In Gemonde, gemeente Sint Michielsgestel, is deze vrijstaande woning gebouwd. Het voorhuis is vormgegeven als een traditionele woning met eigentijdse details. In contrast daarmee kregen de aanbouw en het bijgebouw aan de achterzijde een strakke vormgeving. Kortom, een klassieke woning in een modern jasje.
Moderne villa Hoek van Holland
Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland is deze vrijstaande woning gebouwd. Het is een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.
Villa Middelburg Rittenburg
Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.
Villa Nieuwerkerk aan den IJssel
Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.
Bungalow buitengebied Nijverdal
In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak
Bungalow met bedrijf in Rhoon
Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.
Comfort Home
Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.
Villa Panorama
Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.
Patiowoning
Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.