Moderne villa Hoek van Holland

Moderne villa Hoek van Holland

In opdracht van een particuliere opdrachtgever heeft Studio Stylo deze ruime vrijstaande villa in Hoek van Holland ontworpen. Op dit ruime perceel is een bestaande woning aanwezig die gebouwd is in de jaren 50. Deze woning is niet in goede staat en bovendien wil de opdrachtgever graag ruimer wonen. Vandaar dit ontwerp voor een nieuwe vrijstaande woning.

De opzet van de woning is traditioneel van vorm: de hoofdwoning bestaat uit twee bouwlagen en een kapverdieping in de vorm van een schilddak. Aan de zijkant en aan de achterzijde is een aanbouw gemaakt van één bouwlaag op de begane grond met een plat dak. De woning is groter dan de woning die nu op het perceel staat, maar past goed bij de schaal van de omliggende bebouwing en de ruimte eromheen. Ook de vorm en de moderne bouwstijl sluiten goed aan bij de woningen in de directe omgeving.

Deze villa heeft dus een traditionele vorm, maar de uitwerking van de gevels zorgt voor een moderne, eigentijdse uitstraling. De hoofdwoning en de aanbouwen zijn als één geheel vormgegeven. Door het gebaar van de doorlopende banden in wit stucwerk wordt de verbinding gelegd. In de gevel zijn verdiepingshoge aluminium kozijnen gemaakt. Het witte stucwerk wordt afgewisseld met zwarte bakstenen tussen de raamopeningen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan details. De zonwering wordt bijvoorbeeld ingebouwd.

Het schilddak krijgt een donkergrijze dakrand met een flink overstek. Aan de voorkant wordt een luifel en een grote nis gemaakt waardoor een overdekte buitenruimte voor de voordeur ontstaat. De luifel wordt gekoppeld aan de erker ernaast. En aan de achterzijde krijgt de woning een veranda. Het dak-overstek, de veranda en de luifel zorgen voor geleidelijke, natuurlijke overgangen tussen binnen en buiten. Ook zijn ze praktisch en comfortabel als overdekte buitenruimtes en werken ze vanzelf als zonwering.

Dit ontwerp sluit naadloos aan bij de woonwensen en de smaak van de opdrachtgevers. Zij kunnen straks gaan genieten van hun comfortabele moderne woning met overdekte buitenruimtes.

KENMERKEN

Bruto Vloeroppervlak (BVO):    368 m2 
Bruto Inhoud:                              923 m3
Footprint op de kavel :              15,8 x 12,4 / 9,8 m
Status:                                         Project afgerond; oplevering mei 2022

Ben je ook geïnteresseerd in een bijzonder woningontwerp voor jouw kavel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Vrijstaande woning Gemonde
In Gemonde, gemeente Sint Michielsgestel, is deze vrijstaande woning gebouwd. Het voorhuis is vormgegeven als een traditionele woning met eigentijdse details. In contrast daarmee kregen de aanbouw en het bijgebouw aan de achterzijde een strakke vormgeving. Kortom, een klassieke woning in een modern jasje.
Villa Middelburg Rittenburg
Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.
Villa Nieuwerkerk aan den IJssel
Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.
Woning Monster Schelpenduin
Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.
Bungalow buitengebied Nijverdal
In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak
Bungalow met bedrijf in Rhoon
Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.
Groepskavel Struitenweg Rotterdam
Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.
Comfort Home
Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.
Villa Panorama
Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.
Patiowoning
Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.