Wat

Wat doet Studio Stylo

Heb jij plannen:

  • om je eigen huis te bouwen op je kavel;
  • om je woning uit te breiden of te verbouwen;
  • om je interieur te vernieuwen?

Dan kan ik je helpen met:

  • een origineel woningontwerp op maat van schets tot bouwtekening;
  • kant-en-klare ontwerpen voor een bijzonder huis;
  • een ontwerp voor je uitbouw of verbouwing dat past bij jouw woning;
  • interieurontwerp met advies over kleur, afwerking en indeling;
  • samenwerking in de BBAN-groep voor bouwbegeleiding;
  • bouwteam met een aannemer, van ontwerp tot uitvoering.

Je droomt van een prachtig huis op je bouwkavel, van een grotere woonkamer of van een nieuwe sfeer en inrichting voor je interieur. Spreekt de stijl van Studio Stylo je aan en lijkt het je leuk om je bouwplannen vorm te geven samen met een architect? Dan maak ik graag een ontwerp op maat voor je. Dat bedenk ik specifiek voor jou: voor je huidige woning of je nieuwe bouwkavel en op basis van jouw woonwensen, smaak en budget.

Tijdens dat ontwerpproces moet je veel keuzes maken, dat klopt. Je investeert tijd in het bouwen van je eigen huis, maar dan wordt het ook ├ęcht van jou. Sommige mensen denken dat je alles van tevoren moet weten. Maar dat is gelukkig niet zo. Tijdens het ontwerpproces werk ik van grof naar fijn. Dus je kunt de keuzes stap voor stap maken. En ik begeleid je daarbij door aan te geven welke beslissingen er nodig zijn op welk moment.

Studio Stylo kan alle ontwerpdocumenten voor je verzorgen die je nodig hebt om je huis te laten bouwen of verbouwen. De ontwerpen en het bijbehorend presentatiemateriaal maak ik zelf. En als architect dien ik ook de aanvraag voor de omgevingsvergunning in, als dat nodig is. Voor de bouwkundige uitwerking werk ik samen met bouwkundigen en andere adviseurs. Tijdens het gehele traject van de bouwvoorbereiding zal ik je vaste aanspreekpunt zijn en ook tijdens de uitvoering kun je altijd rekenen op mijn advies.

In grote lijnen zijn er twee manieren waarop je een bouwproject kunt aanpakken: traditioneel of als bouwteam. Hieronder vind je meer uitleg over die twee methodes.

Ik help je graag bij het kiezen van de aanpak die het meest geschikt is in jouw situatie. Voor meer uitleg kun je altijd contact met me opnemen.

Traditioneel

In het traditionele bouwproces wordt het ontwerp eerst uitgebreid uitgewerkt en getekend. Er wordt ook een bestek geschreven. Op basis van die stukken maken twee tot vier aannemers een offerte via een aanbesteding.

Bouwteam

Bij de aanpak als bouwteam, wordt de aannemer al tijdens het ontwerpen bij het project betrokken. Tijdens het definitief ontwerp maken we een keuze uit een paar geschikte aannemers die op deze manier willen samenwerken.