Zelfbouw

Comfort Home

Je hebt een kavel gekocht. En je wilt er een eigen huis op laten bouwen. Hoe werkt dat met een architect?

Veel mensen denken dat het begint met een leeg schetsvel. En dan moet je maar afwachten wat eruit komt. Maar zo werk ik niet. Waarschijnlijk zit jij al boordevol ideeën over jouw ideale thuisgevoel – bewust of onbewust. Dus dat is ons vertrekpunt. 

Vaak hoor ik allerlei losse dromen, zoals:

  • ‘Genieten van een goed glas wijn bij een knapperend haardvuur’
  • ‘Uitgebreid kokkerellen aan een modern kookeiland’
  • ‘Lekker ontspannen in een luxe badkamer met whirlpool en sauna’
  • ‘Een prachtig uitzicht vanuit m’n luie stoel op de veranda’
  • ‘Openheid en mooie doorkijkjes in een huis met vides’

Maar hoe combineer je al die losse ideeën in je droomhuis? Dat is nu juist mijn vak. Mijn werk begint met het verzamelen van al jouw woonideeën, waarin soms nog geen enkele samenhang zit. Verder maken we een overzicht van de harde functionele wensen: soorten kamers, aantallen en afmetingen. Daarnaast heeft je bouwkavel bepaalde afmetingen, kwaliteiten en randvoorwaarden. En ook heel belangrijk: je hebt een budget waarbinnen we alles moeten realiseren.

Met al die ideeën, wensen en harde randvoorwaarden ga ik aan de slag. Ik maak schetsen, tekeningen en 3D-modellen en regelmatig brainstormen we samen. Uit die wisselwerking ontstaan weer nieuwe ideeën en inzichten. Vertrekpunt voor het woningontwerp is een veelheid van mogelijkheden. En niet allerlei onnodige beperkingen die je bijvoorbeeld tegenkomt in de catalogusbouw. We maken stap voor stap keuzes voor elke vervolgfase. Zo werken we van grof naar fijn. Resultaat is een goed doordacht ontwerp voor de bouw van je eigen huis. Met drie keer woonwaarde: origineel, stijlvol en speciaal op maat voor jou.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een bijzonder woningontwerp op jouw kavel? Neem dan contact op voor meer informatie.

Woningen in opdracht

Steeds meer mensen kopen een kavel waarop ze zelf een huis laten bouwen. Op die manier kun je een bijzonder huis realiseren dat helemaal voldoet aan jouw woonwensen, stijl en budget. Met een ontwerp op maat haal je het maximale uit je kavel.

Woningen collectie

Misschien heb je geen tijd of budget voor een woningontwerp op maat, maar je wilt wel een bijzondere woning. Daarvoor heb ik kant-en-klare ontwerpen ontwikkeld, waarmee je snel en gemakkelijk een stijlvol huis laat bouwen.

Kennismaking

Geïnteresseerd in Studio Stylo en wil je graag meer weten? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw woonwensen en bouwplannen en wat ik daaraan kan bijdragen.

Advies voor je bouwkavel

Heb je een kavel gekocht of wil je er één kopen? Dan help ik je op weg. Neem je kavelpaspoort mee en we verkennen samen de mogelijkheden van je bouwkavel.

Schetsontwerp

Laat mij een schetsontwerp voor je maken en ontdek wat ik voor je kan bedenken of het klikt. Een eerste stap op weg naar het bouwen van je eigen huis.