Zelfbouw

Comfort Home

Je hebt een kavel gekocht. En je wilt er een eigen huis op laten bouwen. Hoe werkt dat met een architect?

Veel mensen denken dat het begint met een leeg schetsvel. En dan moet je maar afwachten wat eruit komt. Maar zo werk ik niet. Waarschijnlijk zit jij al boordevol ideeën over jouw ideale thuisgevoel – bewust of onbewust. Dus dat is ons vertrekpunt. 

Vaak hoor ik allerlei losse dromen, zoals:

  • ‘Genieten van een goed glas wijn bij een knapperend haardvuur’
  • ‘Uitgebreid kokkerellen aan een modern kookeiland’
  • ‘Lekker ontspannen in een luxe badkamer met whirlpool en sauna’
  • ‘Een prachtig uitzicht vanuit m’n luie stoel op de veranda’
  • ‘Openheid en mooie doorkijkjes in een huis met vides’

Maar hoe combineer je al die losse ideeën in je droomhuis? Dat is nu juist mijn vak. Mijn werk begint met het verzamelen van al jouw woonideeën, waarin soms nog geen enkele samenhang zit. Verder maken we een overzicht van de harde functionele wensen: soorten kamers, aantallen en afmetingen. Daarnaast heeft je bouwkavel bepaalde afmetingen, kwaliteiten en randvoorwaarden. En ook heel belangrijk: je hebt een budget waarbinnen we alles moeten realiseren.

Met al die ideeën, wensen en harde randvoorwaarden ga ik aan de slag. Ik maak schetsen, tekeningen en 3D-modellen en regelmatig brainstormen we samen. Uit die wisselwerking ontstaan weer nieuwe ideeën en inzichten. Vertrekpunt voor het woningontwerp is een veelheid van mogelijkheden. En niet allerlei onnodige beperkingen die je bijvoorbeeld tegenkomt in de catalogusbouw. We maken stap voor stap keuzes voor elke vervolgfase. Zo werken we van grof naar fijn. Resultaat is een goed doordacht ontwerp voor de bouw van je eigen huis. Met drie keer woonwaarde: origineel, stijlvol en speciaal op maat voor jou.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een bijzonder woningontwerp op jouw kavel? Neem dan contact op voor meer informatie.

Vrijstaande woning Gemonde

In Gemonde, gemeente Sint Michielsgestel, is deze vrijstaande woning gebouwd. Het voorhuis is vormgegeven als een traditionele woning met eigentijdse details. In contrast daarmee kregen de aanbouw en het bijgebouw aan de achterzijde een strakke vormgeving. Kortom, een klassieke woning in een modern jasje.

Moderne villa Hoek van Holland

Op een ruim perceel in de buurt van het strand van Hoek van Holland is deze vrijstaande woning gebouwd. Het is een moderne woning, afgewerkt met eigentijdse materialen zoals wit stucwerk, zwarte baksteen en antraciet-kleurige aluminium kozijnen.

Villa Middelburg Rittenburg

Op een ruime kavel in de wijk Rittenburg wordt deze vrijstaande woning gebouwd. Het wordt een vrijstaande villa in jaren-30-stijl, maar mét eigentijdse elementen.

Villa Nieuwerkerk aan den IJssel

Op een bijzondere locatie vlak langs de snelweg wordt deze ruime villa gebouwd. Een woning met een traditionele hoofdvorm met schuine kap. Maar ook met een modern uiterlijk door de grote glasvlakken, eigentijdse materiaalkeuze en vormgeving van de gevel.

Woning Monster Schelpenduin

Voor een kavel in Monster is deze vrijstaande woning ontworpen, op de locatie Schelpenduin vlakbij de duinen. De sculpturale vormgeving geeft de woning een moderne maar vriendelijke uitstraling. De indeling van binnen maakt het huis levensloopbestendig.

Bungalow buitengebied Nijverdal

In het buitengebied bij Nijverdal is een ruime vrijstaande woning ontworpen. De opzet van deze bungalow is levensloopbestendig; met de belangrijke ruimtes gelijkvloers. Woning en bijgebouwen zijn als één geheel vormgegeven onder een alles-verbindend dak

Bungalow met bedrijf in Rhoon

Moderne bungalow met platte daken op een kavel in Rhoon. De locatie van de zelfbouwkavels is bijzonder door de ligging op eilanden, in een overgangsgebied tussen bedrijventerrein en landelijk buitengebied. De opbouw van de bungalow is een helder samenspel van volumes: twee ten opzichte van elkaar verdraaide blokken en een transparante tussenruimte.

Groepskavel Struitenweg Rotterdam

Op verzoek van de gemeente Rotterdam heeft Studio Stylo een schetsontwerp gemaakt voor een stadskavel aan de Struitenweg in Oud-Charlois Rotterdam. Deze kavel ging in oktober 2015 in de verkoop voor een groep kopers om gezamenlijk te ontwikkelen.

Comfort Home

Comfort home is een vrijstaande villa met een vertrouwd uiterlijk door traditionele elementen. Toch heeft de woning een eigentijdse vormgeving en een natuurlijke uitstraling. Het is een geborgen plek om de echt thuis te voelen.

Villa Panorama

Lichte woning met veel uitzicht en afgeronde vormen. De houten puien zijn naar wens in te delen met afwisselend glasvlakken en houten panelen. Het groendak gaat vloeiend over in een groene gevel.

Patiowoning

Gelijkvloerse woning met drie slaapkamers en een rustige patio in het midden. Het schuine dakvlak is voorzien van ronde dakramen en begroeid met vegetatie naar keuze. Duurzaam door goede isolatie, de houten gevelafwerking en een groen dak.