Indeling zolder Moerkapelle

Zolder Moerkapelle interieur - verbouwing schetsen

De opdrachtgevers voor deze opgave zijn ouders met jonge kinderen. Zij hadden een nieuwbouwwoning gekocht in de wijk ‘De Jonge Veenen’ in Moerkapelle. De woning was nog is aanbouw en de zolder zou kaal worden opgeleverd. Op deze zolder wilden zij graag 2 leuke jongens-slaapkamers maken en daarnaast een plek voor de was en opbergruimte. Door de vorm van de kap en de grote hoogte was een bijzondere ruimte ontstaan op zolder. De vraag was daarom: ‘hoe kunnen we deze ruimte optimaal benutten en toch de karakteristieke vorm van de schuine daken blijven ervaren?’ Door het maken van een vliering ontneem je meestal het zicht op de schuine kap.

In dit ontwerp heb ik daarom een indeling gemaakt voor twee slaapkamers: één aan de voorzijde en één aan de achterzijde van het huis. Bij de overloop is voldoende ruimte voor de was gemaakt. En opbergruimte is voorzien achter knieschotten en op een vliering boven de overloop. Deze vliering heb ik echter niet toegangelijk gemaakt met een standaard vlizo-trap vanaf de overloop. In plaats daarvan is deze extra tussen-verdieping bereikbaar gemaakt vanuit beide slaapkamers – door middel van een maatwerk-kast met traptreden. Via deze trap-kast-meubels kun je vanuit elke kamer naar boven klimmen. Zo hebben beide jongenskamers een halve vliering erbij gekregen als spannende speelplek of slaapzolder.

Voor dit indelingsontwerp heb ik eerst verschillende indelingsvarianten geschetst. Daarna heb ik de gekozen indeling digitaal getekend zodat de timmerman ermee aan de slag kon. Ook voor de vaste trap-kast-meubels en de vliering-balustrades heb ik verschillende schetsen gemaakt. Daarin is veiligheid gecombineerd met een slim ruimtegebruik en speelsheid voor de kinderkamers. Bovendien blijf je door de openheid tussen vliering en slaapkamer overal de hoogte en de karakteristieke vorm van deze ruimte ervaren.

Referentie van deze opdrachtgever (14-11-2015)

‘Verhouding prijs kwaliteit is prima in orde. Erika reageert snel en komt alle afspraken keurig na. wij hebben zeker wat gehad aan haar ontwerpen. Geeft verschillende opties aan en probeert op de achtergrond mee te denken. Ze is bereid vragen uitgebreid te beantwoorden en wij gaan haar ontwerp zeker gebruiken voor onze zolder!’

Ben je ook geïnteresseerd in een ontwerp voor je zolder of voor een andere ruimte? Neem dan contact met me op.

Verbouwing woning Bosch en Duin
Verbouwing en aanbouw van een landelijke woning in Bosch en Duin. De bestaande aanbouw en dakkapel zijn vervangen door uitbouwen in een modern-landelijke stijl. Ook zijn de indelingen binnen aangepast en krijgt de gehele woning een bouwkundige opknapbeurt.
Aanbouw woning Rotterdam
Aanbouw in de vorm van een serre bij deze woning in Rotterdam. Door deze uitbouw aan de achterzijde is extra ruimte ontstaan. De begane grond wordt geheel verbouwd. Dat levert een ruime woonkamer met open keuken op en een extra slaapkamer beneden.
Entree winkelpand Hilversum
De eigenaar van deze zakelijke winkel in Hilversum wilde de entree van het pand vernieuwen. Aan de buitenkant is de bestaande pui vervangen, waarbij en publieke entree de nadruk krijgt. Ook aan de binnenkant is de entreehal volledig gerenoveerd.
Verbouwing woning Sliedrecht
Verbouwing, aanbouw en interieurontwerp voor een woning. Er is een uitbouw gemaakt aan de achterzijde. De gevel is daarbij doorgebroken en er is een doorbraak naar de keuken gemaakt. Het interieur van de woonkamer is gedeeltelijk vernieuwd.
Uitbouw en verbouwing Moerkapelle
Deze woning in Moerkapelle krijgt een uitbreiding aan de achterzijde van 125 m2. Ook wordt de binnenkant van de bestaande woning verbouwd in samenhang met de uitbouw. De buitengevels van de uitbreiding sluiten aan bij de stijl van het bestaande huis.
Van loods naar woning Vlaardingen
Dit historische pand dat ooit onderdeel was een drukkerij stond al geruime tijd leeg. De particuliere opdrachtgever heeft dit pand casco gekocht en vroeg om een ontwerp voor de nieuwe indeling zodat hij het pand kan gebruiken als woning.
Indeling zolder Berkel en Rodenrijs
Indeling van de zolderruimte van een nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs. De zolder was casco opgeleverd. De opdrachtgever wilde graag een indeling met twee slaapkamers een douche, vliering en ruimte voor de was. Ook is er een dakkapel toegevoegd.